NEDERLAND - De klanten van Dirk van den Broek hebben voor het negende jaar op rij hun betrokkenheid bij het werk van de voedselbank getoond. Zij doneerden op grote schaal de opbrengst van hun statiegeldflessen, in totaal 47.814,15 euro.


De actie van Dirk van den Broek
Van 6 december 2021 t/m 31 januari 2022 leverden klanten van Dirk de opbrengst van hun statiegeldflessen in bij de 126 filialen van deze supermarktketen. Op 9 februari overhandigde Martin Schuurmans, Operationeel Manager bij Dirk, een cheque van 47.814,15 euro aan Olcay Gulsen, ambassadeur van Voedselbanken Nederland.

Ruim 180 huishoudens elke week voedselsteun
Martin Schuurmans licht toe: “Door het faciliteren van deze statiegeldactie in alle Dirk supermarkten konden onze klanten een kleine donatie aan de voedselbank doen in de vorm van hun statiegeldbonnetje. Hiermee steunen ze gezinnen die tijdelijk niet voldoende in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Dat is hard nodig, want steeds meer mensen moeten gebruik maken van deze hulp. Vanuit Dirk doneren wij producten die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten, maar nog van prima kwaliteit zijn. Samen met deze donatie vanuit onze klanten helpen we de klanten van de voedselbank weer een stukje op weg.” Jose Tijssen, bestuurslid Voedselbanken Nederland beaamt: “Geweldig, het resultaat van deze statiegeldactie. Met het bedrag dat is opgehaald kunnen we 184 huishoudens een jaar lang elke week van voedsel voorzien. Dat is hartverwarmend. Namens onze klanten willen wij Dirk en de klanten van Dirk hartelijk bedanken voor hun steun.”