ALMERE - Dierenpark Almere Jungle, waar zorg, een prachtige botanische tuin en dierenopvang samenkomen, deelt vol trots het nieuws dat ze hun bezoekersrecord hebben verbroken.


En dat is allemaal te danken aan de inzet van hun team van medewerkers, cliënten en vrijwilligers. In 2023 hebben ze meer dan 130.000 Almere Jungle fans mogen verwelkomen!

Plezier met een doel

De stijgende bezoekersaantallen vertellen niet alleen over de magie van Dierenpark Almere Jungle, maar ook over de warmte en betrokkenheid van de bezoekers. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen van diverse leeftijden en achtergronden samenkomen om te genieten van de prachtige flora en fauna die het park te bieden heeft. Met de inkomsten van het publiek wordt de dagbesteding voor meer dan 160 cliënten nog leuker en werken we verder aan het welzijn van dieren die een tweede kans hebben gekregen.

Mike van Mourik, met een brede glimlach: "Een speciale vermelding naar onze medewerkers, vrijwilligers en de cliënten in de dagbesteding, die een essentiële rol spelen in het succes van Dierenpark Almere Jungle. De groeiende bezoekersaantallen verbeteren niet alleen de ervaring voor onze gasten, maar vergroten ook de kwaliteit van de dagbesteding voor onze cliënten. Hun glimlach is voor ons de grootste beloning."

Uitbreidingen en Vernieuwingen: Een Kijkje Achter de Schermen

Sinds de overname door het management 1,5 jaar geleden heeft Almere Jungle talloze vernieuwingen en verbeteringen ondergaan. Denk aan een geweldige speeltuin met een Air trampoline, een ruim invalidentoilet met tillift, en de toevoeging van de mascotte A-Jay de Tokeh gekko aan het team. Hoewel niet altijd zichtbaar voor de bezoekers, wordt er ook achter de schermen hard gewerkt. Team Dier heeft nieuwe quarantaineruimtes en een ziekenboeg gekregen. In 2024 staat een volledig vernieuwde dierenkeuken op de planning.

Mike van Mourik enthousiast: "In 2024 kunnen bezoekers uitkijken naar een gloednieuw leguanenverblijf, waar dieren uit onze opvang achter de schermen een natuurgetrouw eco-display krijgen voor de schermen. Denk aan meerdere leguanen en een nieuw soort landschildpadden. We hebben ook vele verbeteringen voor dierverblijven in petto. Het Jungle Café krijgt een upgrade van het assortiment, en er zijn nog meer verrassingen die ik nog even geheim hou."

Samen Sterk

Mike van Mourik benadrukt: " Speciale dank gaat uit naar diverse partners zoals De Meesters Glastechniek (die nieuw glas sponsort voor dierverblijven) en ReUseIt (die ons voorziet van onder andere computers en schermen). De genereuze bijdrage stellen ons in staat meer dieren op te vangen en te blijven investeren in de verdere verduurzaming en verbetering van het park, ten behoeve van zowel mens als dier."

Over Dierenpark Almere Jungle

Dierenpark Almere Jungle biedt een unieke ervaring waar bezoekers de schoonheid van de natuur kunnen ontdekken en meer te weten komen over diverse diersoorten. Met een focus op educatie, conservatie en het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, blijft het park een bron van inspiratie en verwondering voor de gemeenschap. Bezoek hun website voor meer informatie: www.almerejungle.nl.