ALEMRE - Op zondag 26 juni om 14 uur organiseert Stad & Natuur op de Kemphaan de theatervoorstelling ‘De wolf is terug’. Met deze voorstelling trapt Stad & Natuur de zomerprogrammering op de Kemphaan af. Het is een komische theatervoorstelling die plaats zal vinden op het overdekte terras van Familie- en pannenkoekenrestaurant de Kemphaan. De voorstelling is voor 8 jaar en ouders en is gratis te bezoeken.In deze komische theatervoorstelling neemt verteller, acteur en theatermaker Harro van Lien het publiek mee naar een bos vol keurige dieren. Plotseling verschijnt daar een verdwaalde, onbeschaafde en hongerige wolf, rechtstreeks uit de bossen van Polen. Hoe houdt hij zich stand in Nederland, waar overal in het bos prullenbakken staan, routewijzers en uitlegbordjes met bezoektijden? 'De wolf is terug’ gaat over wankele overtuigingen, het leven, de dood en een vraatzuchtige wolf die best voor rede vatbaar is. Een vertelvoorstelling vol komische personages.

Praktisch
Deze theatervoorstelling is voor kinderen van 8 jaar en ouder. De voorstelling start om 14.00 uur en duurt ca. 45 minuten. De voorstelling is gratis te bezoeken, maar reserveer vooraf wel voor tickets voor het hele gezin via www.stadennatuur.nl. De voorstelling vindt plaats op het overdekte terras van Familie- en pannenkoekenrestaurant de Kemphaan. Adres: Kemphaanpad 8, 1358 AC Almere.

Zomervakantie thema wolf
De wolf is officieel in Nederland. Onlangs is het dier in de Noordoostpolder gesignaleerd. Dit is dicht in de buurt van Almere. Dat is natuurlijk best spannend, maar wat weten we over de wolf? Weten de inwoners van Almere wat de wolf voor dier is en waarom deze weer in Nederland is? Deze vraag heeft Stad & Natuur zichzelf gesteld en is tot de conclusie gekomen dat een les- en recreatieprogramma over de wolf een toegevoegde waarde heeft voor de inwoners van Almere. Inmiddels zijn er vele klassen van het primair onderwijs langs geweest om te leren over de wolf. Met de les en zomerprogrammering geeft Stad & Natuur op een leuke en toegankelijke manier uitleg over dit bijzondere dier. De wolvenles is in de zomervakantie elke werkdag tussen 10-16 uur te bezoeken. Adres: Kemphaanstraat 1 in Almere.