ALMERE - Vandaag, op 10 januari is de schoolnaam 'De Sterrenzee' op feestelijke wijze onthuld. Wethouder Roelie Bosch kwam, samen met het college van bestuur van SKO, ontwerpers van onderwijs Marc Kammeraad en Maaike Huisman, om het lintje door te knippen. Na de feestelijke onthulling hebben de kinderen een wervelende voorstelling voor ouders en betrokkenen van de school gegeven. De Sterrenzee is een feit!

"De Sterrenzee (voormalig Loofhut) is een parel in het groene Almere-Haven. Met dit bevlogen team wordt er prachtig onderwijs gerealiseerd voor de kinderen uit de wijk. Maar we zijn een kleine school en kwetsbaarder voor lerarentekort dan dat een grote school dat is. Daarom willen we ons duidelijker profileren, zichtbaarder zijn zodat leerkrachten de weg naar onze school weten te vinden", zegt Guido Huige, interim-directeur van de school. "We zijn daarbij als team aan de slag gegaan te ontdekken wat wij nou echt belangrijk vinden aan ons onderwijs. Terug naar de kern en van daaruit de koers bepalen!"

Huige vertelt : "Naast het werken aan een duidelijke visie op leren is er ook veel aandacht gegaan naar het profileren op social media en is er gewerkt aan een verbetering van de uitstraling van het gebouw. We hopen dat we het enthousiasme wat er onder team, kinderen en ouders is zo beter over kunnen brengen aan de buitenwereld en hierdoor potentiële nieuwe leerkrachten voor onze school beter bereiken".

De schoolnaam is tot stand gekomen in door een uitvoerige selectie met de kinderen, ouders en teamleden. De naam Sterrenzee is afgeleid van Stella Maris wat zowel symbool staat voor de heldere ster waar schippers op konden koersen als de katholieke betekenis van Maria die symbool staat voor een betere samenleving.

Heeft u na dit bericht interesse of vragen om zelf aan de slag te gaan bij de Sterrenzee? Bekijk dan even de website van de school voor de actuele vacatures. www.sterrenzee.nl