ALMERE - Ontdek de kunst van het alledaagse tijdens De Stad, mijn Canvas: de Corrosia zomer Expo met fotografisch werk van fotograaf en beeldend kunstenaar Teo Krijgsman. De Stad mijn, Canvas opent in Corrosia EXPO in Almere Haven, op zaterdag 22 juli aanstaande, om 16.00 uur.

Kunst is overal om je heen, als je het maar wilt zien
Teo Krijgsman heeft een uniek talent om kunst overal om zich heen te zien, zelfs op de meest onverwachte plekken. De lijnen van tramrails of pijlen op het wegdek, de lichtval op muren, daken en ramen, alles vormt voor hem als vanzelf een modern en abstract schilderij. Met krachtige composities, perfecte kaders en het juiste moment van afdrukken weet hij de schoonheid van onze dagelijkse omgeving - de stad - vast te leggen.

Autoshades
Wat zijn werk bijzonder maakt, is het feit dat hij zichzelf in het kunstwerk plaats, zij het op een subtiele manier. Hij is aanwezig én afwezig in zijn foto's want we zien alleen zijn schaduw. Of het nu een gestrekte schaduw is of alleen de donkere omtrek van zijn hand, hij is altijd onopvallend in beeld. Deze fotoserie, genaamd Autoshades, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een indrukwekkende collectie. Een selectie van deze werken wordt nu tentoongesteld, bestaande uit grootformaat prints, een imposant fotoboek, twee installaties en de film Almere Haven in Corona Times, waarvoor Teo ook de soundtrack heeft gemaakt.

Teo Krijgsman, geboren in Rotterdam in 1949 en nu woonachtig in Almere Haven, werkt sinds 1970 als professioneel fotograaf. Naast zijn opdrachtwerk is zijn vrije werk als beeldend kunstenaar steeds belangrijker geworden. In de afgelopen jaren heeft hij verschillende exposities gehad, waaronder een overzichtstentoonstelling in Hotel Arena in Amsterdam. Bovendien is Teo al sinds het midden van de jaren tachtig docent aan diverse kunstacademies en geeft hij lezingen en workshops voor fotografie-liefhebbers van alle niveaus.

Corrosia EXPO is gevestigd in Almere Haven, Markt 43. De EXPO is geopend: di t/m za van 12 tot 17 uur. Toegang: gratis.