DRONTEN/ALMERE - In heel Nederland kampen de scholen in het voortgezet onderwijs met een ruimtetekort. Daar waar het kan, moet namelijk binnen de schoolmuren de 1,5 meter richtlijn in acht genomen worden. Om toch zoveel mogelijk leerlingen naar school te kunnen laten gaan heeft De Meerpaal haar zalen beschikbaar gesteld voor de onderwijsinstellingen.

Het Almere College organiseert een aantal van haar onderwijsactiviteiten in De Meerpaal, waar het mogelijk is om coronaproof groepen leerlingen te ontvangen.

Directeur Hans Maris van De Meerpaal: “Het is voor mij eigenlijk niet meer dan een vanzelfsprekendheid om deze mogelijkheid aan de scholen te bieden. De Meerpaal is een gemeenschapshuis en we willen wat betekenen voor de Drontenaren, zeker in deze periode. Ik ben blij dat dat op deze manier kan!”

Aftrap door examenleerlingen van het Copernicus

De aftrap is op 16 maart als de examenleerlingen uit 4 mavo, 5 havo en 6 vwo van de locatie Copernicus samenkomen in De Meerpaal. Hier worden ze door de schoolleiding en de examensecretaris geïnformeerd over de wijzigingen die demissionair minister Arie Slob doorvoerde in het centraal eindexamen.

In een tijd waarin alles anders is, is óók het eindexamen voor deze leerlingen anders. Om de slagingskans te optimaliseren kunnen de examenkandidaten bijvoorbeeld de examens meer spreiden, is er een extra herkansingsmogelijkheid en na afloop van het examen kunnen ze een vak laten vallen.

Ondanks deze nieuwe regeling doet het Almere College er alles aan om alle leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het eindexamen, bijvoorbeeld door de organisatie van examentrainingen op diverse locaties buiten de school.

Rector van het Almere College te Dronten Susan Zandbergen is blij en dankbaar voor de mogelijkheden die de Drontense instellingen aanbieden. Susan: “Naast De Meerpaal, stelt ook een aantal kerken ruimte ter beschikking. Zo worden binnenkort de eerste schoolexamens afgenomen in de Ontmoetingskerk in Dronten.

Dankzij de belangeloze inzet van deze organisaties kunnen we toch kwalitatief goed onderwijs blijven geven, ondanks de beperking die de coronatijd ons oplegt. Het is fijn om te ervaren dat de Drontense gemeenschap voor ons klaarstaat als dat nodig is!”