ALMERE - Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart worden door Sterrenwacht Almere in samenwerking met Stad & Natuur Almere en Staatsbosbeheer de Landelijke Sterrenkijkdagen georganiseerd, vanaf 19:00 uur. Dit jaar staat de maan centraal. De avonden vinden plaats bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders op vrijdag 11 maart en Stad & Natuur op de Kemphaan op zaterdag 12 maart.

De Sterrenwacht stelt buiten een aantal telescopen op die bij helder weer de vele details op de Maan tonen. Ook zijn er lezingen over het ontstaan van maankraters en maanzeeën. Na de lezing kan de bezoeker met eigen ogen zien dat Maan bezaaid is met kraters.

Voor beide avonden geldt dat het helder moet zijn. Mocht het bewolkt of regenachtig zijn, dan gaat de avond wel door. In plaats van live naar de maan kijken via de telescoop, worden er dan filmpjes vertoond van de maan. Bezoekers kunnen de telescopen blijven bewonderen en vragen stellen aan onze groep enthousiaste amateurastronomen.

Vrijdag 11 maart
Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders
Oostvaardersbosplaats 1
1336 RZ Almere

Zaterdag 12 maart
Stad & Natuur Almere
Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere

Reserveren kan via www.stadennatuur.nl, de kosten bedragen 1,50, dit bedrag komt ten goede aan de Stichting Sterrenwacht Almere.