ALMERE - Het is weer zover! Van dinsdag 30 april t/m vrijdag 3 mei zetten we bij Corrosia de bloemetjes buiten tijdens de leukste kinderkunstvakantie van Almere.

Wat valt er allemaal te beleven in Corrosia?

Corrosia heeft een goed gevuld programma deze vakantie, met onder andere twee toffe voorstellingen én een hartverwarmende film over de bijzondere vriendschap tussen Dog en Robot. Ook kun je de Cinekid Special Vos en Haas redden het bos zien en ga je vooraf samen je eigen dierenmaskers knutselen. Kortom, er is genoeg te doen in Corrosia!

Cinekid Presenteert: Vos en Haas redden het bos (4+)


Op dinsdag 30 april, om 11 uur, kun je in Corrosia naar de Cinekid Special Vos en Haas redden het bos. Daarin volg je het spannende avontuur van Vos en Haas, die ontdekken dat er een heleboel vreemde dingen in het bos gebeuren. Zo verdwijnt hun vriend Uil plotseling en uit het niets verschijnt er een groot meer. Ga mee met Vos en Haas en hun vriendjes op avontuur, maak de gekste dingen mee, en red het bos!

Maak je eigen Vos & Haas masker (4+)

Vóór de film, om 10.15 uur, ga je je eigen maskers maken in een knutselworkshop. Kleur en versier een masker van één van de dieren uit Vos en Haas redden het bos en kruip in de huid van je favoriete personage.

Beuk! (4+)

Op woensdag 1 mei is om 15 uur de voorstelling Beuk! van Kim van Zeben en Rogier in 't Hout te zien in Corrosia. Deze vrolijke slapstickcomedy gaat over Sjef de Muis, die zijn huis verliest wanneer iemand zomaar zijn boom omzaagt. Hij vlucht weg en vindt een schuilplaats onder de blokhut van Beuk de Houthakker. Maar Beuk is hier niet blij mee, die hut is van haar! De muis moet en zal weg. Deze fysieke rollercoaster zit vol spectaculaire achtervolgingen, gevechten en komische valpartijen, maar gaat ook over echte vriendschap tussen mens en dier.

Het Donker (5+)

Laat je meenemen door theatermaker Sonja van Ojen en ga op donderdag 2 mei om 15 uur op avontuur in Het Donker. In deze voorstelling komt het donker tot leven; uit een schaduw, een doos, je broekzak of gewoon een donker hoekje van het podium. Het donker lijkt soms mysterieus en eng, maar er zitten ook heel veel leuke dingen verstopt! ‘Het Donker’ is een grappige voorstelling vol poppen, pop-ups, visuele trucs, livemuziek en humor. Samen ga je opzoek naar donker en licht, naar bang zijn voor het onbekende en naar hoe je daarmee om kunt gaan.

Robot Dreams (6+)

Op vrijdag 3 mei sluiten we om 15 uur KROOST af met de film Robot Dreams. In deze film bouwt Dog, die het zat is om alleen te zijn, zijn eigen robot. Dog en Robot worden beste vrienden en samen gaan ze erop uit om New York te ontdekken. Maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld wanneer het noodlot toeslaat en de twee van elkaar gescheiden worden. Dog zet alles op alles om bij zijn beste vriend terug te komen, terwijl Robot blijft dromen over hun avonturen samen. Kijk voor alle informatie over Kroost op www.cultureelcentrumcorrosia.nl. Hier kunt u ook makkelijk kaarten voor de films en voorstellingen kopen.