ALMERE - Om lokale ondernemers juist nu extra te kunnen steunen werd onlangs de FlexY app gelanceerd. Inwoners van Almere kunnen hiermee producten bestellen bij verschillende lokale ondernemers in Almere Centrum. De producten worden dezelfde avond nog gratis thuisbezorgd. Vanaf 7 juni is de functionaliteit van de app uitgebreid. Vanaf dan is de app 24 uur per dag beschikbaar. Bovendien worden bestellingen nu ook op zondag geleverd.

Met de FlexY app kunnen Almeerders nu 24 uur per dag, thuis vanaf de bank producten kopen bij hun favoriete lokale ondernemers. Uniek is dat ze bij verschillende winkels kunnen bestellen, maar dat alles tegelijk wordt geleverd. Steeds meer winkeliers sluiten zich aan bij de app.

Het werkt eenvoudig en veilig. Klanten plaatsen hun bestelling en de winkeliers krijgen die binnen. Zij checken vervolgens of de producten op voorraad zijn. Een klant die buiten openingstijden een bestelling plaatst moet dus nog wel even wachten tot de winkelier dit heeft gecheckt. Er wordt afgerekend via iDEAL. De producten worden hierna verzameld op een centrale locatie en vanaf daar tussen 17.00 en 20.00 in één keer gratis thuisbezorgd bij de klant, ook op zondag. Van moment van bestelling tot bezorging kan de status van de bestelling in de app worden gevolgd door zowel de klant, de ondernemers als de bezorger.

De app is te gebruiken door inwoners van Almere en kan worden gedownload op get.flexyapp.com

Meer informatie is te vinden op www.almerecentrum.nl/flexy