ALMERE - In december wordt Almere Centrum omgetoverd in feestelijke sferen en staat alles in het teken van feestshoppen. Er komt een grote schaatsbaan, er zijn optredens en verlichte selfiespots en er zijn meerdere extra koopavonden. Gekochte cadeaus kunnen bovendien ook dit jaar weer worden ingepakt bij de gratis inpakservice.


Schaatsbaan Ally on Ice

Vanaf zaterdag 3 december kan er op het Forum geschaatst worden op echt ijs in de overdekte schaatsbaan. Voor €2,50 kan er een uur geschaatst worden. Bezoekers die voorafgaand aan het schaatsen komen winkelen, krijgen in deelnemende winkels een voucher voor gratis toegang. Ook op vertoon van de Almere Centrum Klantenkaart is toegang gratis. Deze kaart is gratis verkrijgbaar bij de VVV Almere. Er kan niet op eigen schaatsen geschaatst worden. Daarom zijn er gratis leenschaatsen verkrijgbaar op Forum 7. De schaatsbaan blijft tot 8 januari staan en er kan elke dag geschaatst worden. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Verlichte selfiespots

De mooiste, feestelijke herinneringen leg je ook dit jaar weer vast in Almere Centrum. Verspreid door de stad staan prachtige, spraakmakende verlichte figuren die de perfecte achtergrond voor selfies vormen. De skiënde ijsbeer staat dit jaar op de Grote Markt en Ally de aap en de zittende Kerstman zijn te vinden op het Stationsplein. In de Stationsstraat ter hoogte van de Schrijverstraat staat de grote Naaldhak. Op het Forum en de Citadel staat een schitterende gouden glitterkerstboom, de kerstkok staat op het Belfort, op de Diagonaal kan onder de kerstboom worden doorgelopen en in het NS-station staat een mega feestcadeau. Alle sefliespots blijven tot 31 december staan.

Feestinkopen en gratis inpakservice

De feestmaand is altijd gezellig, maar levert ook de nodige inkoopstress op. Om daar het hoofd aan te bieden zijn er verschillende extra koopavonden. Op donderdag 2 en 22 december Naast de vaste koopavonden op donderdag, blijven veel winkels op de en vrijdagen 2 en 23 december blijven de winkels open tot 21.00uur om de laatste sinterklaas- en kerstcadeaus te kopen. Van 17 t/m 24 december kunnen deze vervolgens gratis worden ingepakt bij de inpakservice op de Citadel 91. Handig voor wie een lange rij in de winkel wil voorkomen of zelf niet zo handig is met inpakken.

Optredens in kerstsferen

Op zaterdag 17 en 24 december en op zondag 18 december staan er verspreid door Almere Centrum bijzondere en leuke optredens op het programma. Bezoekers worden in kerststemming gebracht door bijvoorbeeld Brassband Almere, kerstkoren, zanggroepen en door Draaiorgeltje Pineutje en de Notenkrakers. Kinderen kunnen de Kerst-elf en haar rendier ontmoeten en ook de Kerstman zelf komt langs.