ALMERE - Sinterklaas is inmiddels terug in Spanje en wij bereiden ons alweer voor op de feestdagen. Deze worden in Almere Centrum goed gevierd. Er zijn extra openingstijden, diverse optredens, een handige inpakservice en er staan een Midwinterfeest en een warenmarkt met verse producten voor de kerstmaaltijd op het programma.

Midwinterfeest
Op 21 december, de dag dat de winter begint, viert Almere Centrum van 12.00 tot 18.00 uur het Midwinterfeest. Restaurantplein Belfort wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot IJsplein. Hier staan verschillende ijssculpturen en worden ice-carving demonstraties gegeven. Ook komen Elsa en Olaf uit Frozen op bezoek. Het Forum wordt Vuurplein waar vlammende activiteiten als vuurdraken en marshmallows roosteren op het programma staan. Het feest wordt om 18.30 afgesloten met een spetterende Winterparade en om 19.30 met een optreden van zangeres Maan.

Feestshoppen
Hetzelfde weekend zijn er extra lange openingstijden. Op zaterdag 21 december zijn de winkels open van 10.00 tot 20.00 uur en zondag 22 december van 10.00 tot 18.00 uur. Bovendien worden er verschillende straatoptredens gegeven om in de kerstsfeer te komen.Inpakservice
Alle aangeschafte cadeaus kunnen meteen prachtig worden ingepakt bij de gratis inpakservice. Hier kan ook genoten worden van lekkere warme chocolademelk. De inpakservice is van donderdag 19 december vanaf 16.00 uur tot en met dinsdag 24 december op Forum 9 (naast de Bruna) en Schutterstraat 42A (tegenover Blokker) beschikbaar tijdens openingstijden.

Foodmarkt
Op maandag 23 en dinsdag 24 december is er speciaal voor de feestdagen een Foodmarkt op het Stadhuisplein. Hier kunnen heerlijke verse producten worden gekocht. Het aanbod past vaak perfect in het kerstthema dus wie nog niet weet wat hij op tafel wil zetten met kerst kan hier genoeg inspiratie opdoen en alle nodige producten meteen mee naar huis nemen. Ook op dinsdag 31 december is er een extra Foodmarkt.

Kijk voor meer informatie en een volledig overzicht van alle activiteiten en tijden op www.almerecentrum.nl