ALMERE - Dat een gezonde levensstijl belangrijk is, is de afgelopen anderhalf jaar heel duidelijk geworden. Een gezonde levensstijl heeft een belangrijke rol in het ondersteunen van een goed functionerend immuunsysteem. Je bereikt dit niet alleen met gezonde voeding. Spier- en botversterkende activiteiten zoals dansen hebben hier ook een grote invloed op.

Immuunsysteem
Je immuunsysteem beschermt je lichaam tegen infecties en andere ziekten. Met je levensstijl heb je invloed op de effectiviteit van jouw eigen immuunsysteem. Gezonde voeding en regelmatig bewegen zijn hier de basis van. De Gezondheidsraad adviseert om minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten te doen. Om je minimaal 150 minuten per week matig intensief in te inspannen. En adviseert 65+'ers om aanvullend balansoefeningen te doen.

Dansen
Regelmatig bewegen verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en, hart- en vaatziekten, en depressieve symptomen en, bij ouderen, botbreuken. "Dansen is een sport die bijdraagt aan je conditie. Het versterkt je spieren en botten en draagt bij aan een betere balans," vertelt Yvonne Budding-Karbodin, mede-eigenaresse van dansschool U Can Dance. Dansen doe je met en tussen andere mensen. Het sociale contact is een van de redenen waarom veel mensen zijn begonnen met dansen. "Je merkt dat veel mensen die sociale contacten erg hebben gemist de afgelopen maanden," gaat Yvonne verder.

Open oefenavonden
Yvonne: "We vinden het belangrijk om mensen bij elkaar te brengen en willen zoveel mogelijk mensen, jong en ouder, kennis laten maken met dans. Daarom organiseren we, naast onze Salsa, Kizomba en Bachata danslessen, elke vrijdag van 22.15 tot 24.00 uur een gratis open oefenavond." Geïnteresseerden kunnen zich vooraf via de website van U Can Dance aanmelden.