ALMERE - Op zaterdag 20 mei presenteert Goede Rede Concerten de Dag van de Oude Muziek. De hele middag staat de Kunstline in het teken van muziek uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok. Met grote en kleine concerten van bekende en minder bekende ensembles, een zangworkshop, demonstraties en verhalen. Een middag kijken, luisteren én zelf proberen.

Hoe klinkt muziek uit het Europa van 800 tot 300 jaar geleden? Op de Dag van de Oude Muziek laten lokale en internationale musici het horen. Zij zingen en spelen muziek van Hildegard van Bingen tot Johan Sebastiaan Bach. En van John Dowland tot Dario Castello. Op oude instrumenten zoals luit, blokfluit, barokviool en klavecimbel.

Concerten
De Dag wordt om 12.00 uur officieel geopend door Leen Verbeek, Commissaris van de Koning in Flevoland en stimulator van klassieke muziek in onze provincie. Het eerste concert is van Ensemble Black Pencil. Daarna zijn er bijdragen van Marion Boshuizen, Amuse Vocale, Job ter Haar, Apollo Ensemble, Nathalie Mees & Wouter Lucassen, Ensemble Hermes, Annemieke Hereijgers, Castello Consort en Brisk. Het Belgische ensemble Musica Gloria speelt om 16.00 het slotconcert.

Demonstraties en zangworkshop I

n de hal en benedenzalen van de Kunstlinie is een infomarkt waar diverse organisaties zich presenteren en cd’s te koop zijn. De kleine zaal is gereserveerd voor muziek en demonstraties over instrumenten, ensembles en componisten. En wie zelf wil ondervinden hoe het is om oude muziek te maken, kan zich opgeven voor de zangworkshop met Ensemble Hermes en artistiek leider Jeroen Spitteler. Een unieke ervaring.

Entreekaarten kosten € 18,50 (t/m 18 jaar € 5,00) en zijn te bestellen via www.kunstlinie.nl of door te bellen naar 036 84 55 555 (ma t/m zo 12.00-17.00 uur).