ALMERE - Zaterdagmiddag 25 mei staat Kunstlinie in Almere in het teken van muziek uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok. Want dan presenteert Goede Rede Concerten voor de derde keer de Dag van de Oude Muziek. Met concerten, een improvisatieworkshop, mooie verhalen en een schat aan informatie. Voor alle liefhebbers van oude muziek én voor iedereen die er kennis mee wil maken.

Wat voor muziek klonk er in het Europa van 1200 tot 300 jaar geleden? Op de Dag van de Oude Muziek laten lokale en internationale musici het horen. Op het podium staan bekende musici als Laurens de Man, Black Pencil, Apollo Ensemble en het Italiaanse Puy de St Cyr, maar ook enkele minder bekende ensembles en jong talent maken hun entree. Zij spelen op oude instrumenten zoals luit, barokviool, gamba en klavecimbel muziek van onder meer Isabella Leonara, Claudio Monteverdi en Johan Sebastiaan Bach.

Demonstraties en improvisatieworkshop
In de hal is een infomarkt waar diverse organisaties zich presenteren en cd’s te koop zijn. De benedenzalen zijn gereserveerd voor concerten en uitleg over instrumenten en muziek. En wie zelf aan de slag wil met oude muziek, kan om 13.00 uur meedoen aan de workshop improviseren. Ervaring of niet, iedereen die zich muzikaal wil uitleven is daar welkom.

Praktisch
Entreekaarten kosten € 19,50 (t/m 18 jaar € 10,00) en zijn te bestellen via www.kunstlinie.nl of door te bellen naar 036 84 55 555 (wo t/m zo 11.00-17.00 uur). Aanmelden voor de improvisatieworkshop via info@goederedeconcerten.nl of 06-80140467. Meer informatie is te vinden op www.goederedeconcerten.nl.