ALMERE - Op zondag 2 juni trapt Almere het strandseizoen op zonnige wijze af met het Open Strand Feestje. Dit is een evenement vol muziek, entertainment en activiteiten voor jong en oud. Alle inwoners van Almere en bezoekers van buiten zijn van harte welkom op het Almeerderstrand om samen het begin van de zomer te vieren. Open Strand Feestje vindt plaats van 12.00 tot 18.00 uur en de toegang is gratis.

Beats, theater, sport, kinderactiviteiten en meer


Het Almeerderstrand vormt het toneel van een reeks zomerse activiteiten. Bezoekers kunnen genieten de fijne beats van de DJ van Strandfestival Zand, een energiek optreden van de GDFL Brassband als voorproefje van SILO 8, het theaterspektakel van Vis à Vis en van Guido Spek in de ComedyCamper. Daarnaast zijn er tal van clinics en bijzondere workshops zoals suppen, sloeproeien, windsurfen, zeilen, ademssessies, strandkunstwerken maken, beachvolleybal, strandwandelingen en nog veel meer. Deze zijn onder ervaren begeleiding van lokale organisaties zoals de watersportverenigingen Sloeproeien Almere, Sail Today, Flevomare en Almere Bootcamp.

Voor de kinderen zijn er speciale creatieve workshops georganiseerd door Stad & Natuur en Atelier Ailyne. Bezoekers kunnen ook meedenken over ALMO, een nieuw object dat op het Almeerderstrand geplaatst zal worden.

Hapjes en drankjes

Natuurlijk is er volop gelegenheid om te genieten van een hapje en een drankje. Haal een verfrissend drankje bij de bar van Zuyder, smul van een ijsje bij de ijsscooter van Mint, en proef de heerlijke Ajuma veggie bitterballen van Poortdok in diverse exotische smaken. Geniet van verse oesters en bubbels van Dunes, en van Japanse streetfood bij de foodtruck van RamenRamen. Alles op het Almeerderstrand!

Het Open Strand Feestje vindt plaats in Duinbad, tegenover de Duinhal. Ook aan de andere kant van het Almeerderstrand is er genoeg te doen: de Almeerse Reddingsbrigade verwelkomt bezoekers, StrandLAB biedt ontdekkingstochten aan, en bij Poortdok kan er een potje beachvolleybal gespeeld worden.

Een uitgebreid overzicht van het programma met tijden staat op visitalmere.com/openstrandfeestje