ALMERE - Dit weekend is de opening van Curry Palace, een nieuwe Indiaas evenementen-restaurant in Almere. De opening wordt gevierd met speciale 3-gangen openingsmenu’s die vanuit de auto kunnen worden opgehaald doormiddel van een drive-thru langs een Amerikaanse foodtruck.

Voor de oorsprong van dit nieuwe restaurant moeten we tien jaar terug in de tijd naar Kathmandu, Nepal. Santosh en Sjoerd ontmoeten elkaar in het restaurant ‘Lekker’ van Santosh en worden goede vrienden. Gecombineerd tussen Nepal, Engeland en Nederland heeft Santosh ondertussen twintig jaar ervaring als chef. Hij besluit een paar maanden geleden dat het tijd is voor iets nieuws en stopt bij zijn goedlopende restaurant 'Naan' in Amstelveen.

“Ik kan in deze nieuwe vorm echt helemaal mijn eigen ding doen en het koken van finedining menu’s daagt mij uit om met een frisse blik naar de Indiase keuken te kijken”, legt Santosh uit. Samenwerking met lokale leveranciers, eigen gemalen kruidenmixen en traditionele kooktechnieken moeten het Indiaas eten naar een hoger niveau tillen.

Sjoerd, ontwerper en eigenaar van DUN wallets, kon niet achterblijven en zo besloten ze de armen ineen te slaan. Met zijn ervaring als productontwerper wil hij een beleving creëren waar gasten ook in deze periode thuis nog een beetje het gevoel van uit-eten ervaren.

“Voor het openingsmenu wilde ik één van mijn beste eetervaringen delen die ik ooit had in Darjeeling, India: Een tafel vol met curry’s, tandoori chicken en Biryani (vlees gestoomd in rijst) om te delen met de mensen die je lief hebt. Gelukkig begreep Santosh meteen wat ik bedoelde"

Een samenwerking met Rey Events aan de Trekweg 21 in Almere maakte het plaatje compleet. Het was deze Oosterse balzaal die Sjoerd en Santosh bracht op de naam Curry Palace. Waar normaal voor 500 gasten wordt gekookt zijn de curry’s en grills van Curry Palace af te halen en bezorging volgt spoedig.

Via de website - currypalace.nl - kunnen deze week de 3-gangen openingsmenu's worden besteld en deze zaterdag of zondag worden afgehaald.