ALMERE - Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september staat Almere Centrum in het teken van cultuur tijdens de tweede editie van het Uitfestival Almere. Het is de aftrap van het culturele seizoen 2021/2022 en de herstart van culturele activiteiten in de stad na een periode van lockdown. Onder het motto 'we mogen weer' ervaart het publiek wat er op het gebied van kunst en cultuur in Almere te zien en te beleven is. Zo zijn er workshops, is er informatie over het aanbod in culturele instellingen en zijn er previews van voorstellingen die op de Almeerse podia en in theaters en culturele instellingen te zien zullen zijn.

Drie dagen lang kan het publiek in Almere Centrum zowel gratis als betaald genieten van theater, muziek, dans en kunst. Op de verschillende pleinen staan optredens en activiteiten in de openlucht op het programma. Ook de deuren van de culturele instellingen in Almere Centrum gaan open voor een verscheidenheid aan verrassende activiteiten. Tijdens de vorige editie genoot het publiek drie dagen lang van meer dan 80 artiesten en 120 voorstellingen.

De organisatie is nog op zoek naar culturele organisaties en cultuurmakers die een bijdrage willen leveren om zo een boeiend en uitgebreid programma aan te bieden. Naast gevestigde culturele instellingen is er ook nadrukkelijk plek voor kleinere initiatieven en amateurverenigingen om zich te presenteren en te laten zien hoe divers het aanbod in Almere is. Wie interesse heeft om bij te dragen aan het Uitfestival Almere kan zich nú melden via www.almerecentrum.nl/aanmelding-uitfestival