ZEEWOLDE- Cashbackwebsite Qassa uit Zeewolde organiseerde een crowdfunding onder haar leden. Het doel? Een bosje bloemen voor onze trouwe postbezorgers. De actie leverde €379,- op. Qassa verdubbelde dit bedrag. Afgelopen week werden er 200 boeketten met pioenrozen bezorgd bij distributiecentra van PostNL in Zeewolde en Almere. De pioenrozen komen van een teler uit Flevoland. Zo steunt het initiatief ook meteen de regionale bloementelers.

Het idee

Qassa is een gratis cashbackplatform voor slimme online shoppers. Qassa-leden shoppen op qassa.nl met cashback bij circa 1.750 webshops. Al die online aankopen worden bezorgd door de bezorgdiensten. Sinds de uitbraak van het coronavirus neemt het aantal online bestellingen alleen maar toe. Dat zorgt voor grote drukte bij de postbezorgers. Tijd om deze beroepsgroep eens in het zonnetje te zetten, aldus team Qassa.

Crowdfunding
“Onze postbezorgers verrassen was het eerste doel. Tegelijkertijd wilden we iets goeds doen voor regionale bloementelers”, vertelt Linda Dubel, Accountmanager bij Qassa. Via de website GoFundMe werd de actie opgezet en via e-mail verspreid onder alle Qassa-leden. Afgelopen vrijdag werden de boeketten bezorgd bij de distributiecentra van PostNL in Zeewolde en Almere. “Zo lief dat bosje bloemen”, reageerde postbezorger Michel uit Zeewolde.