ALMERE - De derde editie van Crossen door de Bossen staat in de startblokken! Staatsbosbeheer en Stad&Natuur nodigen ook dit jaar weer alle sportieve waaghalzen uit in het Kotterbos om komende zaterdag een snelle tijd neer te zetten. Ken jij iemand die wel mag crossen tegen de corona-kilo's? Of die altijd al eens heeft willen mountainbiken? Nomineer dan je vriend/vriendin, oom/tante, zoon/dochter en maak kans op 2 vrijkaartjes!

Zaterdag 25 september zijn er twee verschillende afstanden uitgezet: een korte MTB-route, voor iedereen die het mountainbiken beter onder de knie wilt krijgen, en die ook heel geschikt is voor kinderen. En een langere route voor de diehards en professionals. Geen eigen fiets? Gebruik dan één van de gratis leenmountainbikes, voor volwassenen en kinderen. Dragen van een helm op het parcours is verplicht, deze worden op de dag zelf gratis verleend aan deelnemers. Er wordt gereden in tijdsloten. Minimale leeftijd is vanaf 8 jaar.

Het vaste gegeven blijft uiteraard het decor van het event: het Kotterbos. In de ruige achtertuin van Almere ligt een 13,8 km MTB-parcours. Delen van dit bestaande parcours maken onderdeel uit van beide uitgezette afstanden tijdens Crossen door de Bossen. Uitdagende heuvels wisselen zich af met slingerende stukken tussen de bomen door. Wil je graag iemand nomineren als Crossen door de Bossen-deelnemer? Stuur dan je nominatie naar: info@oostvaardersplassenalmere.nl.

Crossen door de Bossen maakt deel uit van de 3D-Triatlon, dit jaar voor het eerst georganiseerd in Nationaal Park Nieuw Land. Naast het mountainbiken kun je ook hardlopen tijdens de Oostvaardersrun (3 oktober). Het zwemmen in het Bovenwater is vanwege blauwalg geannuleerd.

Kijk voor meer informatie op: www.ovpalmere.nl/event
Wanneer: zaterdag 25 september
Tijd: tussen 10:00 en 15:00 uur
Kosten: €15,00 per persoon voor volwassenen, €5,00 per kind tot 14 jaar
Iemand nomineren? Stuur een mail naar: info@oostvaardersplassenalmere.nl