ALMERE - Zondag 16 december is het weer zover: Kerst op de Kemphaan, van 14.00-18.00u. Geen tradionele kerstmarkt met kraampjes. Maar een sfeervolle middag georganiseerd door Stad & Natuur waarbij de creatieve invulling, kerstspel en kerstmuziek aan bod komen. Voor kinderen zijn er heel veel workshops, van je eigen kaars maken, een kerstboom timmeren tot een engel vilten of solderen. In de schaapskooi wordt het kerstverhaal van de herbergier die maar niet in slaap komt opgevoerd door Gerard Poot en Theaterschool Almere. En tussendoor worden Christmas Carols gezongen door een Dickenskoor.

Workshops
Bij Stad & natuur zijn diverse creatieve workshops voor kinderen, natuurlijk allemaal in het teken van kerst! Je kunt kaarsen maken: dompel je eigen kaars en klei er direct een kaarsenstandaard bij. Of vilt een engeltje of kerstster. Wat dacht je van een kerstboompje timmeren. Of ben je stoerder en wil je een kersster of kaarsenstandaard solderen? Toch liever iets meisjesachtig, maak dan een scrub van natuurlijke ingrediënten, zodat je er met kerst stralend uitziet. Gek op Lego? Bouw mee aan een prachtig winters landschap van LEGO. Van al dat knutselen krijg je honger, daarom kun je ook een stokbroodje bakken boven het houtvuur

Kerstspel in de Schaapskooi
De schaapskooi is omgetoverd tot herberg. Net als de herbergier wil gaan slapen, hij is heel erg moe, wordt er aan de deur geklopt. Wie zou dat zo laat nog kunnen zijn, vraagt hij zich af. Zuchtend en steunend loopt hij naar de deur en doet open. Daar staan Jozef en Maria voor de deur. Ze vragen om een slaapplek. Maar de herberg is vol. Hoe nu verder? Komt dat zien in de voorstelling in de schaapskooi opgevoerd door Theaterschool Almere en Gerard Poot. Op het landgoed loopt het Dickenskoor van de X-mascompany rond. Traditioneel gekleed brengen zij de meest mooie kerstliederen ten gehore. Samen kerstliedjes zingen kan ook. Paul Macco en Renée Weder nemen hun piano en klarinet mee. Om gezellig samen, bij de kerstboom in het gebouw van Stad & Natuur kerstliedjes te zingen.

Dubbel-Op verzorgt de catering deze dag en serveert bij vuurkorven oa warme chocolademelk en gluhwein. Wie nog op zoek is naar een lokaal kerstkado kan een wolproduct kopen van de Almeerse Wolunie.

De workshops en het kerstspel in de Schaapskooi kun je online reserveren. In de voorverkoop kost een kaartje voor de voorstelling of een workshop € 2,00, ter plekke 3,00 of 2 strippen van de strippenkaart van Stad & Natuur. Stokbroodje bakken kost 1,00 en is niet online te reserveren. Meer informatie en reserveren kan op www.stadennatuur.nl.