ALMERE - Mensen met uiteenlopende achtergronden noemen Almere hun thuis. Tijdens Connecting People op 16 september worden op de Esplanade alle inwoners en hun verhalen, culturen en gebruiken gevierd tijdens een dag vol activiteiten, muziek en lekker eten. Er is genoeg te beleven voor jong en oud met markten, workshops, optredens en een bonte parade. Bij Connecting People draait het om het samenbrengen van mensen en staat inclusiviteit centraal.

Toegankelijkheid


Mensen bij elkaar brengen kan alleen als iedereen zich welkom voelt. De organisatie heeft dan ook verschillende maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat iedereen aanwezig kan zijn en kan genieten. Er zijn speciale rolstoeplekken gereserveerd voor het podium en mensen die slecht ter been zijn kunnen gebruik maken van voldoende zitplekken. Ook zijn er toegankelijke toiletten en is er een prikkelarme ruimte beschikbaar voor mensen die zich even willen terugtrekken om te ontprikkelen. Een doventolk helpt mensen bij gesproken onderdelen het programma te kunnen volgen.

Markt


Wie lekker wil struinen langs kramen met verschillende hebbedingetjes en leuke weetjes en informatie over verschillende landen en culturen is bij Connecting People aan het juist adres. De Esplanade is deze dag dé plek bij uitstek om al struinend kennis te maken met de verschillende culturen die Almere rijk is en om de meest heerlijke, uiteenlopende hapjes te proeven.

Sport en hersengymnastiek


Wie zin heeft om lekker te bewegen kan meedoen met Hollandse spelen of een potje rolstoelbasketballen. Kinderen kunnen zich uitleven op verschillende springkussens. Wie liever zijn hersens aan het werk zet kan meedoen met de Quiz van Kahoot of zich wagen aan Hints.

Workshops


Bezoekers kunnen meedoen aan verschillende leuke workshops waarbij ze hun creatieve talenten kunnen ontdekken. Zo kunnen ze pinata's of hennakaarsen leren maken, kostuums beschilderen of de stoute dansschoenen aantrekken tijdens de workshop Bollywooddansen. Er zijn ook henna-artiesten die de mooiste henna-tattoos plaatsen en kinderen kunnen zich laten schminken.

Muziek en Dans


Er zijn twee podia waar de hele dag diverse acts en optredens staan geprogrammeerd. Wethouder Maaike Veeningen opent om 12 uur op podium 1 officieel het evenement waarna er op beide podia kan worden genoten van dansvoorstellingen van dansgroepen die dansen van over de hele wereld laten zien, modeshows met prachtige kostuums, muzikale optredens uit verschillende landen en theater.

Parade


Om 12.30 vertrekt vanaf de Esplanade een bonte parade. Mensen van verschillende nationaliteiten en culturen laten trots hun traditionele klederdracht zien en vieren hun diverse achtergronden terwijl ze worden begeleid door Brassband GDFL. De parade is om 14.00 uur weer terug op de Esplanade.

Dit en nog veel meer is te zien, horen en beleven tijdens Connecting People op zondag 16 september, van 12.00 tot 17.00 uur in Almere Centrum.

Wie meer wil weten of mee wil doen kan kijken op https://www.almerecentrum.nl/nl/evenementen/connectingpeople. Hier staat ook een uitgebreid overzicht van alle activiteiten en tijden.