ALMERE - Via Duurzaam Almere ontvangt u de hele maand juni tips en adviezen over een circulaire stad. Hoe kunt u afval verminderen? Steeds meer gemeenten, waaronder ook Almere stappen over naar een circulair systeem. Samen met ondernemers, inwoners en organisaties worden activiteiten ontwikkelt om verspilling van reststromen tegen te gaan en hergebruik van grondstoffen te bevorderen.

Op www.duurzaamalmere.nl vindt u inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Doe mee en volg ons via sociale media.

Fiets door een stad zonder afval
Een circulaire stad is een stad zonder afval, waarin materialen worden hergebruikt. Het ommetje Circulair Almere (18km) voert u langs inspirerende voorbeelden van hergebruik. Download het ommetje op www.duurzaamalmere.nl of vraag een papieren versie aan via info@nmfflevoland.nl

Verklein uw voetafdruk en kies voor ‘nee-nee’ op uw brievenbus
Door onze consumptie creëren we afval. Zorg voor minder reclamemateriaal in uw brievenbus. Neem contact op met het Energieloket Flevoland voor uw gratis ‘nee-nee’ brievenbussticker (zie www.energieloketflevoland.nl )

Maak een Zwerfie
Laat Flevoland zien hoeveel mensen zwerfafval opruimen. Maak een selfie met het stukje zwerfafval dat je hebt opgeruimd en post het op social media onder de vermelding #zwerfie.