ALMERE - Dit jaar zien we celliste Ella van Poucke maar liefst vijf keer terug op de concertagenda van Goede Rede Concerten als artist in residence 2021. Op vrijdag 15 oktober a.s. geeft ze haar derde concert dit jaar en ook deze keer zal de zaal goed vol zitten met liefhebbers van deze toonaangevende celliste. Samen met pianiste Nathalia Milstein brengt ze een mooi gevarieerd programma ‘Suite Italienne’ met oa werk van componisten Bach, Janacek, Ravel en Stravinsky.

Ella van Poucke

Ella van Poucke (26) is een van de meest toonaangevende cellisten van haar generatie. Muziek zit bij Ella in de genen: haar moeder speelt altviool, haar vader trompet en broer Nicolas is een veelbelovend pianotalent. Ze wordt ook wel wonderkind van eigen bodem genoemd. Al op haar zesde begon Ella van Poucke met het spelen op haar cello. Vier jaar later maakt ze haar debuut in Concertgebouw in Amsterdam. Haar talent is onbetwist: Ella wordt gezien als een van de meest toonaangevende cellisten van haar generatie. Ze speelt zowel solo, in ensembles en als soliste met orkest – met een internationaal speelveld. Ella houdt van kamermuziek. Bach en Beethoven zijn haar favorieten. Zij vindt het heerlijk om met vrienden te spelen! Vandaag met pianiste Nathalia Milstein.

Nathalia Milstein
Nathalia Milstein, geboren in 1995 in een familie van muzikanten, begon met pianospelen op 4-jarige leeftijd met haar vader Serguei Milstein. Ze studeerde aan het Conservatorium van Genève. In mei 2015 begon Nathalia haar internationale carrière door de 1e prijs te winnen tijdens de Internationale Piano Competitie in Dublin. Als de eerste vrouwelijke winnaar sinds de oprichting van de Competitie kreeg Nathalia optredens in heel Europa en Noord-Amerika, in de meest prestigieuze zalen, zoals het Nationale Concertgebouw in Dublin, de Carnegie Hall in New York, de Wigmore Hall in Londen en het Gewandhaus in Leipzig. En nu dus bij Goede Rede Concerten!

Niet in de gelegenheid om naar het concert van 15 oktober te komen? Niet getreurd, op zondag 31 oktober zien we har terug bij de Kunstlinie in het kader van Goede Rede Klassiek en op zaterdag 22 januari 2022 komt ze nogmaals naar de Goede Rede. Kaarten bestellen kan via: https://www.goederedeconcerten.nl / of neem contact op met 06-80140467.