ALMERE - Het Castello Consort staat zaterdag 29 april in een twaalfkoppige formatie op het podium van Goede Rede Concerten. Zij spelen de mooiste consortmuziek uit het Engeland van de 17e eeuw. Een prachtig expressief programma met spannende harmonieën.

Elk jaar kiest Goede Rede Concerten een ‘Artist in Residence’. In 2023 is dat het Castello Consort. Een jong ensemble met passie voor muziek uit de 16e en 17e eeuw. Verspreid over het jaar brengt het Castello Consort een serie van zes concerten naar Almere. Vanavond staat de mooiste consortmuziek van Engelse componisten als Hume, Locke en Purcell op het programma. Met twaalf musici laat Castello twee contrasterende consorten horen: van strijkers en van blazers, aangevuld met luit en sopraan.

Expressief en harmonieus
Het Castello Consort is een ensemble dat het experiment niet schuwt, dat is tijdens deze avond te zien aan de verrassende opstellingen gedurende de avond! De musici kenmerken zich door hun zangerige, expressieve klank en hun harmonieuze samenspel. De basis van het ensemble bestaat uit Elise Dupont (viool), Matthijs van der Moolen (trombone) en Anne-Linde Visser (basviool & viola da gamba). Voor elk programma wordt de bezetting uitgebreid met gastmusici.

Zaterdag 10 juni is het Castello Consort ook weer in Goede Rede te horen. Dan met muziek uit de Lage Landen. Reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of door te bellen naar 06-80140467.