ALMERE - Burgemeester Hein van der Loo is op woensdag 6 september te gast geweest bij de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorgcentrale Almere). Tijdens zijn bezoek werden kennis en verhalen van vrijwilligers en mantelzorgers uit Almere gedeeld. Afsluitend heeft de burgemeester toegezegd om beschermheer te worden van alle vrijwilligers en mantelzorgers van Almere.

Het bezoek van de burgemeester van Almere was een kennismaking met de VMCA. Na een introductie over de werkzaamheden van de organisatie was er ruimte voor een gezamenlijke lunch. Tijdens de lunch werden er ontroerende verhalen verteld door verschillende vrijwilligers en mantelzorgers die aanwezig waren. Zichtbaar onder de indruk deelde de burgemeester ook zijn eigen verhaal, aangezien hij zelf als ervaringsdeskundige een vrijwilliger is geweest voor goede doelen en hij al langere tijd mantelzorger is voor een familielid.

Burgemeester van der Loo laat zijn gevoel spreken: ”Zonder vrijwilligers en mantelzorgers zijn we nergens. Samen voor elkaar. Dat maakt Almere sterk.”

Beschermheer

Na een middag vol indrukken en verhalen heeft de burgemeester toegezegd om beschermheer te worden van vrijwilligers en mantelzorgers. Met zijn toezegging zet de burgemeester een mooie traditie voort van eerdere Almeerse burgemeesters die ook deze titel droegen. Het beschermheerschap heeft een waardevolle betekenis voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Almere.

Kersverse beschermheer van der Loo aan het woord: “Ik zal mij belangeloos inzetten als beschermheer voor alle Almeerse vrijwilligers en mantelzorgers. Jullie hebben mijn diepste steun.”