ALMERE - Vorig jaar heeft de burgemeester van Almere, Hein van der Loo, al een bezoek gebracht aan de Nobel Run. Hier heeft de burgemeester het startschot gegeven voor de 10 kilometer. Voorafgaand vond een leuk interview plaats, waarin de burgemeester heeft toegezegd in 2024 opnieuw een bezoek te willen brengen aan de Nobel Run, maar dan als deelnemer van de 5 kilometer. Belofte maakt schuld! Daarom heeft de organisatie de burgemeester onlangs verrast met het allereerste startnummer van de 5 kilometer van de Nobel Run 2024.

“Sport is zeer belangrijk voor de vitaliteit van de stad Almere’’ aldus burgemeester Van der Loo. “Het brengt mensen in de stad letterlijk in beweging".

Almere heeft een heel sportieve burgemeester. De burgemeester heeft veel diverse sporten beoefend maar is naar eigen zeggen eigenlijk niet zo’n hardloper. Daarom vindt de burgemeester het des te leuker om deze uitdaging aan te gaan. Om zich goed voor te bereiden neemt de burgemeester nu deel aan de Fitste Club van Almere City, met een team vanuit de gemeente. Hier wordt hard getraind om in topconditie te komen voor de Nobel Run. Zijn mentale voorbereiding is minstens zo belangrijk.

Burgemeester Van der Loo kijkt met veel enthousiasme uit naar de komende editie van de Nobel Run en is vastbesloten om zijn uiterste best te doen tijdens de race.
Inmiddels is 80% van alle startbewijzen verkocht. Dus wees er snel bij! Ben je geen hardloper maar wil je wel iets bijdragen aan het evenement? Geef je dan op als vrijwilliger!

Voor meer informatie over de Nobel Run, kijk op www.nobelrun.nl.