ALMERE - Ter afsluiting van de Kinderboekenweek heeft kinderdagverblijf Topkids Almere Waterwijk een speciale gast ontvangen. Burgemeester Hein van der Loo las de kinderen voor uit zijn lievelingsprentenboek De Gruffalo.


Met zijn ambtsketen om stapte de burgemeester binnen bij het kinderdagverblijf van Topkids, dat wekte gelijk interesse bij de kinderen. ‘Wie denken jullie dat ik ben?’, vroeg Hein van der Loo bij binnenkomst, ‘Ik ben burgemeester Hein.’ Het horen van zijn naam zorgde voor groot enthousiasme bij de kinderen. Een medewerker heet immers ook Hein. Hoewel er een voorleesstoel op een podium klaar stond, ging ‘meester Hein’, zoals de kinderen hem gingen noemen gezellig op ooghoogte voor de kinderen zitten. Zodra hij begon met voorlezen, werd het muisstil.

‘Het is mooi om te zien hoe betrokken de kinderen zijn wanneer een speciaal iemand komt voorlezen’, vindt meewerkend coördinator Deborah Vos. ‘Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van kinderen, verbetert de woordenschat, luistervaardigheid en sociaal-emotionele ontwikkeling. Daarnaast is het ook leuk en gezellig!’ Op twee andere vestigingen van Topkids kwam de politie voorlezen, ook een groot succes.

Tijdens de Kinderboekenweek van 4 t/m 15 oktober wordt landelijk extra aandacht besteed aan het kinderboek. Bij Topkids wordt er het hele jaar door dagelijks voorgelezen aan de kinderen. ‘Zo zorgen we ervoor dat kinderen al op jonge leeftijd boeken interessant vinden’, vertelt Bregje de Saint Aulaire, directeur van Topkids. ‘Dat gaat van knisperboekjes voor baby’s tot spannende verhalen bij de buitenschoolse opvang. We gebruiken daarbij de methodiek interactief voorlezen. Zo komen verhalen tot leven en sluiten we nog beter aan bij de belevingswereld van kinderen.’