ALMERE - Dat de rugby sport behoorlijk voet aan grond krijgt in het Nederlandse sport landschap is bekend. Ook het aantal dames en meisjes deelnemers zien we toenemen in de snelgroeiende sport.


Om het niveau een mooie boost te geven en de sport ook in Almere meer bekend te maken bij deze groep, werd er afgelopen weekend een Girls Rugby Festival georganiseerd door de Rugby Club Bulldogs Almere. Een festival waarvoor meisjes van alle clubs waren uitgenodigd in de leeftijd tot en met 12 jaar. Ook stoere meiden uit Almere die kennis wilden maken met de sport waren van harte welkom.

De clinics werden gegeven door vrouwelijke toptrainers die hun sporen hebben verdiend in de rugby sport. Een prachtig aanbod werd goed ontvangen want in alle vroegte verzamelden zich 60 meisjes voor deze mooie kans. Tijdens de trainingen werden de verschillende facetten van de mooie sport met de groep doorgenomen.

Omdat zowel de trainers, de rugbyers als de ouders na afloop razend enthousiast waren, mogen we spreken over een geslaagde dag die in Almere mogelijk werd gemaakt.