LELYSTAD - De wereld verandert snel en dat heeft een grote impact op het verdienvermogen van onze regio. Tijdens het BT Event op 2 november 2017 leert u hoe u een sterke economie bouwt op basis van de next economy.

Op Lelystad Airport spreken vooraanstaande ondernemers over hun rol in de next economy en kunt u van medeprofessionals leren hoe overheden en regionale ontwikkelingsmaatschappijen deze veranderingen het beste kunnen stimuleren en faciliteren. Zo zijn er ruim 350 innovatieve hotspots in Nederland die met wisselend succes de economie in hun regio verbeteren. Dit biedt volop kansen gemeenten, onderwijsinstellingen, ontwikkelaars en beleggers, maar hoe zorgt u ervoor dat je de juiste keuzes maakt, zodat in jouw regio de juiste hotspots ontstaan? Daarvoor is kennis nodig op het gebied van de next economy in combinatie met een ruimtelijk-economische visie.

Programma

2 personen die zich als geen ander bewust zijn van die uitdagingen zijn de hoofdsprekers van het event Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit en André van den Berg, CCO Schiphol. Naast deze hoofdsprekers is er een afwisselend programma met meer dan 25 workshops, onder andere in het kader van de ontwikkeling van Flevokust Haven. Onderwerpen als positionering van een gebied, multimodale hub en de ontwikkelingen rond agro-logistiek en circulaire economie zullen de revue passeren. Ook zijn er workshops in het kader van de uitbreiding van Lelystad Airport, over PowerParking & gelijkstroom en over groene grondstoffen door 2 leden van De Lelystadse Boer. Daarnaast is het ook mogelijk tijdens het evenement een bustour over het terrein te maken, waarbij wordt verteld over de impact van het vliegveld en de daar gevestigde bedrijven op de regio. Bekijk het volledige programma (voor zover gereed).

Meer informatie

Voor het BT Event kunt u online tickets bestellen. Meer informatie over het evenement vindt u op www.btevent.nl. Provincie Flevoland is partner van het BT Event in het kader van de ontwikkeling van Flevokust Haven en de uitbreiding van Lelystad Airport.