ALMERE - Zaterdag 5 november gaat Boombom2022 van Jos Bregman on tour. Meet up! En stel Bregman al je vragen over boombom, bomen en het stadsbos. En als jij zin hebt leert hij je makkelijke en leuke manieren waarop je het stadsbos kunt helpen, ook als je alleen een balkon hebt. De aftrap van de tour is om 12.00 uur in het Lumièrepark, bij het landmark voor de populieren die daar geoogst zijn. Vervolgens staat Bregman om 13.00 uur bij het landmark voor de Gaffel Es in het Spanningsveld, om 14.00 uur in bij de A6 Es (Farflerpad/Muiderbrug) en om 15.00 uur in bij de Verzetspark Es (Hannie Schaftplantsoen). Exacte locaties vind je op de kaart op boombom2022.nl.

Bregman bracht als onderdeel van Boombom2022 het hout van zestien bomen uit Almere naar acht paviljoens op de Floriade. Hij plantte op de groeiplekken houten landmarks terug, als ode aan de boom die er groeide. Tijdens deze Boombom2022 Tour plant hij elzen zaailingen. Bregman: "Als de landmarks compost zijn geworden is de els groot en kan dan profiteren van de vruchtbare grond die het landmark achterlaat." De elzen zijn zaailingen die Bregman oogst in de tuin van de TinyChurch op de Floriade, onder de heilige eik daar. Daar hebben de zaailingen geen toekomst.

Bregman gaat 5 november on tour langs een aantal landmarks, verspreid over Almere. "Alles is een kringloop, het is leuk om dat op deze manier te symboliseren." Bregman werkt sinds 2019 aan "Boombom2022 - een sociale sculptuur". Bregman: "Ik ben sociaal beeldhouwer: ik boetseer een zwerm hout, een beetje als een zwerm bijen. Mijn publiek vormt de vleugels waarmee de zwerm de wereld overgaat. Elk hout(je) heeft een id chip met een uniek serienummer. Ieder die de chip scant kan weer contact leggen met de herkomst, net als een bij altijd terug kan naar haar volk."

Meer info bij Jos, zie onder - highres beelden: bel of whatsapp me de filenummers