ALMERE/LELYSTAD - 11 musici uit Flevoland bedachten een serie van 15 kleinschalige klassieke concerten voor een breed publiek, in verrassende combinaties en op bijzondere locaties in Almere en Lelystad. Zij bieden een programma van 29 april t/m 29 oktober. En elk concert wordt twee keer uitgevoerd, dat is Couleur Locale!

Openingsconcert Kleur
Op 29 april gaat dit unieke project van start. 11 lokale musici bundelen tot en met 29 oktober in Couleur Locale hun talenten. Samen geven zij, in verschillende samenstellingen, 15 kleine concerten op bijzondere locaties in Almere en Lelystad. Tijdens het openingsconcert Kleur, op vrijdagavond 29 april, stellen alle musici zich voor. Ieder apart of in duo, maar ook in een speciale gezamenlijke uitvoering van het werk ‘Spiegel im Spiegel’ van Arvo Pärt. En de speciale gast van deze avond is de spoken word artist Sandy Bosmans.

Divers programma op verschillende locaties
Na het openingsconcert vinden er nog 15 andere concerten plaats. Bijzonder aan dit project is niet alleen de wisselende samenstelling waarin de Flevolandse musici zich laten zien, ook de locaties verspreid over Almere en Lelystad zijn speciaal. Er wordt afgetrapt in de Goede Rede in Almere Haven, maar Couleur Locale trekt in Almere onder andere langs de Stadsboerderij op de Kemphaan, het strand aan de Esplanade, maar bijvoorbeeld ook langs de Waterlely in Natuurpark Lelystad.

Klassiek voor iedereen!
Kom kennismaken met de 11 musici op vrijdagavond 29 april. De 11 deelnemende musici van het project zijn:

Marion Boshuizen – klavecimbel en orgel
Noortje Braat – viool en zang
Stephanie Brandt – blokfluit
Peter Constant – gitaar
Gerhart Drijvers – hoorn
Ernst Paul Fuchs – piano
Annemieke Hereijgers – fluit
Thomas Herrmann – piano
Vera Laporeva – viool
Thomas Oltheten – fagot
Marion Schaap – gitaar

Voor het volledige programma en alle bijzondere locaties kijk op www.goederedeconcerten.nl/couleurlocale.