ALMERE - Wie deze zomer niet (meer) op vakantie gaat hoeft zich niet te vervelen bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Voor jong en oud is er een rijk programma samengesteld met verschillende natuur- en cultuuractiviteiten in de buitenlucht. De activiteiten vinden allemaal plaats in of starten vanuit de grote festivaltent bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.

LOF Zomerspecials
Net als in 2020 zal Festival LOF weer verspreid over augustus plaatsvinden met ieder weekend een LOF-activiteit. Deze activiteiten zijn gericht op lichaam en geest. Denk aan Wim Hof-ijsbaden, yoga, Ecstatic dance of Chi-walking. Voor alle levensgenieters en bewuste mensen die eens iets anders willen doen.

Naast LOF zal dit jaar ook het Lunar Wellness Festival op 24 juli bij het Natuurbelevingcentrum plaatsvinden, georganiseerd door Sukha Wave Almere. Met onder andere workouts, massage en yoga. Op een aantal woensdagochtenden is er ruimte voor bezinning tijdens themawandelingen in ‘Natuurklooster Buiten’. Op 27 augustus kunnen bezoekers een multi-sensitieve workshop volgen van de kunstenaars van CitySenses.

Kinderactiviteiten
Al twee jaar worden er iedere zomer bij Natuurbelevingcentrum WOW-middagen georganiseerd. Dit staat voor Wildernis Onder Water. Kinderen gaan op woensdagmiddagen onder begeleiding op zoek naar waterdiertjes, gevolgd door een korte excursie of creatieve activiteit.

Op vrijdagmiddagen zullen er creatieve workshops worden gegeven binnen het thema ‘Ode aan het landschap’. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld Vreemde Vogels knutselen of creatief zijn met restmateriaal. Iedere zondagochtend is er in samenwerking met Paviljoen de Oostvaarders Sunday Breakfast Stories for kids. Tijdens een lekker ontbijtje kunnen kinderen luisteren naar de verhalen van verhalenvertellers in de tent.

Verschillende excursies
We zijn blij dat ook de ecokar weer op pad mag. Stap aan boord en ga met de gids het kerngebied van de Oostvaardersplassen in. Daarnaast kun je sinds dit jaar extra vroeg je nest uit voor de vroege vogelwandeling, zijn er op donderdagen en zondagen kruidenwandelingen te boeken en zijn de roofvogelwandelingen en Kotterboswandelingen terug van weggeweest.

Cultuur
Naast de voornamelijk op natuur gerichte activiteiten is er dankzij de festivaltent ook meer ruimte ontstaan voor culturele programmering. Zo zijn er verschillende akoestische optredens met viool of piano, of bewegingsperformances en een singer-songwriters middag.

De zomerprogrammering wordt nog verder aangevuld met culturele en natuuractiviteiten. Kijk dus regelmatig op www.ovpalmere.nl om niks te missen. Alle activiteiten vinden buiten plaats of in de goed geventileerde festivaltent. Er wordt rekening gehouden met de op dat moment geldende coronamaatregelen. Deze activiteiten worden georganiseerd vanuit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Stad & Natuur Almere en de gemeente Almere.