ALMERE - In de meivakantie valt er van alles te beleven in de Almeerse natuur. Op verschillende locaties organiseert Stad & Natuur leuke activiteiten en evenementen voor jong en oud. Almeerders hoeven zich dus niet te vervelen!

Lentedag
Op donderdagmiddag 4 mei organiseert Stad & Natuur op de Kemphaan de Lentedag. Van 12.00-16.00 uur zijn er verschillende creatieve workshops, van een bijenkaarsje rollen tot zaadbommen maken. In het Zintuigenbos neemt de Buiten(w)eter bezoekers mee op een spannende ontdekkingstocht door de wereld van de zintuigen. Voor kinderen tot 10 jaar is er de vrolijke theatervoorstelling ‘Hap, slik, weg’ over een hongerig rupsje. En tussen 13.00 en 15.00 uur zijn de bijenpraatjes weer terug van weggeweest na corona, imkers vertellen enthousiast over hoe nuttig bijen zijn.

Kriebelbeestjesfestival
Ze zijn overal in de natuur te vinden, er bestaan zeker een miljoen soorten en veel mensen vinden ze vervelend of zelfs een beetje griezelig. Toch zijn insecten juist ontzettend nuttig en interessant. Daarom organiseert Stad & Natuur op zondag 7 mei het Kriebelbeestjesfestival op Stadslandgoed de Kemphaan. Jong en oud ontdekken tussen 12.00 en 16.00 uur alles over de wondere wereld van de insecten. Ga bijvoorbeeld mee op zoek naar bos- of waterbeestjes. Leer alles over rupsen en vlinders. En kijk hoe bijen leven en hoe zij honing maken. Er zijn workshops bloembommen maken en kinderen kunnen hun eigen kriebelbeestjes knutselen. Ook is er een pop-up poppenkasttheater.

Wilde Weetjes
Ook op 7 mei, maar dan bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders: de Wilde Weetjes. Een spannend minicollege met aansluitend een leuke workshop voor het hele gezin. De middag start om 12.00 uur met een lezing over afval en upcycling. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Met een lijmpistool maken de deelnemers hun eigen geüpcyclede boom of een zelfbedachte oplossing voor het plasticprobleem. De middag eindigt om 13.30 uur.

Meer weten?
Raadpleeg voor informatie en het reserveren van tickets www.stadennatuur.nl.