ALMERE - Stichting Stad & Natuur Almere en Stichting Nationale Boomfeestdag leveren tijdens Floriade Expo 2022 met de inrichting van een groen klaslokaal een bijdrage aan een groene en gezonde stad. Op vrijdag 11 februari heeft Stichting Stad & Natuur Almere de formele inschrijvingshandeling verricht. Daarmee is de inzending voor de Floriade een feit.


Liesbeth Bronkhorst (directeur/bestuurder van Stichting Stad & Natuur Almere), Marleen van den Ham (directeur-bestuurder van Stichting Nationale Boomfeestdag), Wout Neutel (hoofd van provinciale eenheid Flevoland van Staatsbosbeheer) en Wil Jacobs (projectmanager Groen als een Service / Boogaart Almere) hebben op vrijdag 11 februari hun samenwerking bevestigd tijdens een feestelijk moment op kavel 46 op het terrein van Floriade. Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst hebben de partijen zich verbonden aan de gezamenlijke ontwikkeling van het groene kavel.

Een kavel waar natuur, natuurlijke materialen en natuurlijke elementen de basis vormen voor een inspirerend bezoek. De drie belangrijkste pijlers die een plek krijgen, zijn: bomen, biodiversiteit en bewegen. Thema’s die allemaal een belangrijke bijdrage leveren aan een groene en gezonde stad!

Activiteiten

Tijdens de Floriade Expo 2022 is een bezoek aan kavel 46 natuurlijk een must! Kom alles te weten over bomen en bossen op het bomenbeleefpad. Zoem verder naar de buzzzhalte: een educatief element over bijen, waar ook wilde bijen een nestgelegenheid hebben. Daarnaast wordt er een natuurlijk sport en spel element geplaatst. Met deze onderdelen is er gedurende 180 dagen altijd iets te beleven op kavel 46. Verschillende partijen, waaronder de initiatiefnemers, de bijenvereniging, Almere City FC en Stichting NatuurWijs verzorgen een afwisselende programmering voor schoolklassen en gezinnen die gaat over bomen, biodiversiteit en bewegen.

Samenwerking

Stichting Stad & Natuur is dé partner in Almere om de stad en de natuur met elkaar te verbinden. Stichting Nationale Boomfeestdag zorgt er voor dat ieder kind in de basisschoolperiode een boom kan planten. Samen organiseren ze ieder jaar een Boomfeestdag in Almere, waarbij vele leerlingen een bomenfeest vieren. In samenwerking met Assink Hout, die het paviljoen bouwt, en Boogaart, die de tuin en het pad aanlegt, wordt het prachtige ontwerp de komende periode uitgevoerd.

Op kavel 46 tijdens Floriade Expo 2022 wordt door Stichting Stad & Natuur Almere en Stichting Nationale Boomfeestdag samengewerkt met Staatsbosbeheer, Boogaart / Groen als een Service (GAES) en Assink Hout. Daarnaast wordt de inzending mede mogelijk gemaakt door Stichting NatuurWijs, gemeente Almere, Provincie Flevoland, het preventieakkoord, Peerdrops, Blom Ecologie, Stichting Koningschool, ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Koninklijke Nederlandse Bosbouw Vereniging.