ALMERE – Op zaterdag 25 september kun je in De Nieuwe Bibliotheek kennismaken met Khalid Boudou. Hij is een van de schrijvers die dit jaar een kort verhaal schrijft voor het geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Tijdens zijn bezoek aan de bibliotheek vertelt Khalid over zijn boeken, zijn inspiratie en natuurlijk is er ruimte voor vragen. De aanvang van deze middag is 15.00 uur. Kaarten kosten € 5,- en zijn verkrijgbaar via de website of bij de klantenservicebalie in de bibliotheek. Het is ook mogelijk de ontmoeting via een livestream te volgen. Kijk op www.denieuwebibliotheek.nl voor alle informatie.

Khalid Boudou

Boudou’s debuutroman Het schnitzelparadijs (2001) was meteen een succes. Het verhaal over de jonge, verwarde Nordip die in de hel van restaurant De Blauwe Gier belandt, vol aangekoekte pannen en maffe personages, werd geprezen én verfilmd.
In 2007 bracht Khalid zijn eerste jongerenroman Pizzamaffia uit. Het boek kreeg veel positieve kritieken, werd bekroond met de Jonge Jury debuutprijs en werd verfilmd. Hij publiceerde vervolgens de twee jeugdromans: Alles of niets (2010) en Iedereen krijgt klappen (2013). In september 2019 verscheen Pizzamaffia slaat door, een vervolg op de succesvolle jeugdroman Pizzamaffia.