ALMERE - Vrolijke drukte en veel geconcentreerde en blije gezichtjes in hartje Almere. Zo'n 150 kinderen maken fleurige verrassingen voor hun moeders. Ze worden daarbij begeleid door vrijwilligers van de lokale Groei & Bloei-afdeling.


De tuinvereniging viert dit jaar haar 150-jarig jubileum en heeft in 1925 Moederdag geïntroduceerd in Nederland, naar Amerikaans voorbeeld. Aan de oproep van Almere aan ouders om samen met kinderen gratis een mooi bloemstukje te maken, is massaal gehoor gegeven. Binnen no-time waren de duizenden rozen, anjers en gerbera's verwerkt tot een fleurig en vrolijk Moederdagcadeau soms met een helpende hand van mama zelf...

De bloemenactie in Almere is een van de vele activiteiten voor jong en oud die de stad dit jaar organiseert in het kader van de Floriade Expo 2022. De komende weken kunnen inwoners en bezoekers van Almere onder meer genieten van het Groentesoep Festival en de Dutch Water Week. Een compleet overzicht van activiteiten is te vinden op www.visitalmere.com.