ALMERE - Je hoort de laatste tijd steeds vaker berichten in de media dat het slecht gaat met de bij. Maar gelukkig is er ook steeds meer aandacht voor de bij. En dat is maar goed ook, want bijen zijn nodig voor de bestuiving, 80% van de eetbare gewassen is hiervan afhankelijk. Er valt er over bijen ook een hoop leuks te vertellen. En daarom organiseert Stad & Natuur elk jaar de bijenpraatjes. Op woensdag 5 juni is het eerste bijenpraatje van dit jaar, om 15u in de bijenstal naast het gebouw van Stad & Natuur op stadslandgoed de Kemphaan.

Tijdens de bijenpraatjes leer je van alles over de bijen. Weet jij eigenlijk hoe de honing gemaakt wordt die jij in je thee drinkt, hoeveel vluchten bijen moeten maken om jouw potje honing te vullen? Je leert dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn. Waarom word je eigenlijk imker en wat zijn de verschillen tussen wespen, hommels en honingbijen? Imkers Cor en Marlies weten er van alles over en delen dit graag met je.

Wist je dat onze honing veel wordt afgenomen door mensen die hooikoorts hebben? Het eten van honing van een lokale imker vermindert de hooikoortsklachten, omdat de bijen de honing in de directe omgeving halen en er dus stuifmeel in zit waar veel mensen allergisch voor zijn. Een soort van gratis immunotherapie dus! Als de honing weer voorradig is, kun je deze ook kopen tijdens de bijenpraatjes.


Voor BSO groepen vragen wij te reserveren via educatie@stadennatuur.nl. Kosten voor de bijenpraatjes is voor individuen gratis en voor groepen € 15,00. De bijenstal bevindt zich naast het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1 in Almere.

De Bijenpraatjes worden gegeven op woensdag 5 juni en woensdag 3 juli van 15.00 tot 16.00 uur. En in de zomervakantie op woensdag 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus van 14.00 tot 15.00 uur.