ALMERE - Bijen en insecten zijn bijzonder nuttige diertjes. Zonder bijen zouden we bijvoorbeeld geen voedsel hebben. En ook insecten spelen een belangrijke rol in de natuur. Wie alles wil weten over deze kleine beestjes, is van harte welkom op de Bijendag van Stad & Natuur op zondag 9 juli. Voor jong en oud zijn er allerlei activiteiten rond het thema bijen en insecten.


Tussen 12.00 en 16.00 uur zoemt en gonst het op Stadslandgoed de Kemphaan van de bedrijvigheid. Bezoekers kunnen deelnemen aan tal van creatieve activiteiten. Zoals een bloemenkrans maken, een bijtje of bloem weven of een bijenkaarsje rollen. Wie graag met hout aan de slag gaat, kan een eigen insectenhotel timmeren. Of een bijtje knutselen van hout en wol.

Bijenpraatjes

Imkers houden doorlopend bijenpraatjes in de bijenstal, waarbij ze uitleg geven over imkeren en bijen. Daarnaast zijn er in de bijentuin allerlei weetjes te ontdekken over deze zoemende diertjes. Honing is in beperkte mate beschikbaar, vanwege het koude en natte voorjaar is er tot nu toe weinig honing geoogst. Daarom geldt, maximaal 1 pot per gezin.

Voor de kids

Speciaal voor de jongste bezoekers is er om 13.00, 14.00 en 15.00 uur het kindertheater Bertus en de Bij-zondere boom. Een grappige en ontroerende voorstelling met weinig woorden en veel live muziek. Of kom gezellig luisteren naar het voorleesverhaal over Dikkie en de honingbijen.

Goed om te weten

Toegang tot de Kemphaan is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Check voor meer info www.stadennatuur.nl.