ALMERE - Wie meer wil weten over de wereld van bijen en insecten is zondag 7 juli van harte welkom op de Bijen- en insectendag van Stad & Natuur. Op de Kemphaan zijn tal van leerzame en leuke activiteiten rond het thema bijen en insecten. Een middag voor het hele gezin.

Bezoekers kunnen tussen 12.00 en 16.00 uur meedoen aan uiteenlopende creatieve activiteiten. Zoals een insectenhotel maken van diverse materialen, een bij knutselen of een bijenkaarsje rollen. Ook kun je leren dansen als een bij.

Meer leren over bijen
Over de bij valt van alles te leren. In de bijenstal vertelt de imker fascinerende verhalen en feiten over deze zoemende diertjes. Ook Imkervereniging Zuidelijk Flevoland is aanwezig. De leden leggen graag alles uit over het nut van bijen en insecten. Natuurlijk kan er deze middag honing worden geproefd. Helaas is er op dit moment nog geen zelfgeoogste honing van de bijenvolken, dat volgt later deze zomer. En wie op zoek is naar tips om de eigen tuin insectvriendelijk te maken, kan ook volop inspiratie opdoen.

Voor de kids
Speciaal voor de jongste bezoekers is er een poppenkastvoorstelling met een BIJzonder verhaal over Jan Klaassen en Katrijn. Of schuif gezellig aan bij het vertelkastje en luister naar een boeiend bijenverhaal.

Praktische info
Toegang tot de Kemphaan is gratis. Voor sommige activiteiten is een bijdrage vereist. Een strippenkaart is verkrijgbaar bij de ingang. Kijk voor meer informatie op www.stadennatuur.nl.