ALMERE - Onlangs opende in de passages in Almere Centrum de Italiaanse delicatessenwinkel Abbraccio Italiano zijn deuren. Hier kunnen klanten terecht voor de meest bijzondere en heerlijke Italiaanse producten. Abbraccio Italiano betekent Italiaanse omhelzing. De zintuigen worden dan ook letterlijk gestreeld. De geuren, kleuren en smaken komen je bij binnenkomst meteen tegemoet. Het assortiment bestaat uit meer dan 25 verschillende worsten en hammen, evenzoveel verschillende kazen maar ook uit de meest uiteenlopende pastasoorten, risotto, honing, sauzen, pesto's en meer. Bovendien is er keuze uit meer dan 40 verschillende Italiaanse wijnen en diverse biersoorten en sapjes.


Ondernemer Ivan wil met Abbraccio Italiano een beetje Italië naar Almere halen. Hij verkoopt producten die moeilijk te vinden zijn in Nederland. Daarnaast staat hij ook regelmatig zelf thuis in de keuken om gerechten te maken die hij in zijn winkel verkoopt. Dat kan pasta, lasagne of funghi porcini, zijn maar ook zoete Italiaanse lekkernijen als tiramisu, cannelloni of koekjes. Op de Facebookpagina van Abbraccio Italiano deelt hij elke maandag of dinsdag wat hij dat weekend gaat maken. Op is op, en vaak is dat al snel het geval. De winkel is dan nog maar net open maar hij mag nu al rekenen op een flinke schare fans.

Ivan: "Fans van onze Facebookpagina kunnen meteen al laten weten of ze een bestelling willen plaatsen. Maar ook klanten in de winkel zelf nemen graag deze versgemaakte gerechten mee. Vaak is het al binnen no time uitverkocht. Gelukkig is er voor mensen die net misgrijpen genoeg ander aanbod te vinden. Ik kijk er naar uit heel veel mensen enthousiast te maken met een zintuigelijke Italiaanse knuffel!"

Abbraccio Italiano is gevestigd aan de Zadelmakerstraat 14 in de Passages in Almere Centrum. Hier zijn vooral de kleinere, bijzondere boetiekjes en zaakjes te vinden. Op vertoon van de Klantenkaart Almere Centrum krijgen klanten op maandag en dinsdag bij besteding vanaf €25 een gratis fles van de Italiaanse rode wijn Primitivo.