FLEVOLAND - Meer dan vijftig Flevolandse educatieboeren staan klaar om schoolklassen op hun bedrijf te ontvangen en zo de leerlingen kennis te laten maken met het boerenleven. Juist ook komende weken is het extra interessant om een boerderijles te volgen. Bijvoorbeeld in aansluiting op het thema Gi-ga-Groen van de Kinderboekenweek. Of gekoppeld aan het Nationaal Schoolontbijt, of de Dutch Food week. Door kinderen al op jonge leeftijd bewust van de herkomst van voedsel, leren ze zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Een boerderijles sluit goed aan bij het schoolcurriculum en maakt onderwerpen heel tastbaar en concreet. Theorie en praktijk worden op een aantrekkelijke manier bij elkaar gebracht doordat leerlingen mee mogen helpen met het verzorgen van dieren of planten en via doe-opdrachten. Zo ervaren ze zelf hoe het er op een boerenbedrijf aan toe gaat en zien ze met eigen ogen hoe voedsel wordt geproduceerd. "Ik heb geleerd om boter te maken en dat je niet mag rennen, want daar schrikken de koeien van." vertelt een van de leerlingen van OBS de Albatros uit Lelystad.

Kijk in de video mee door de ogen van leerkracht, leerling en educatieboer en zie zelf wat een boerderijles te bieden heeft: boerderijeducatieflevoland.nl


Les op maat
Verspreid over Flevoland zijn er meer dan vijftig educatieboeren opgeleid, van fruitteler tot melkveehouder. Ieder bedrijf is uniek en draagt op eigen wijze bij aan het verhaal van ons voedsel.

Een boerderijbezoek is geschikt voor alle leeftijden. Van de BSO tot het basisonderwijs en van het voortgezet onderwijs tot het beroepsonderwijs. Scholen kunnen de boerderijlessen boeken via de Natuur- en Duurzaamheidseducatie gids van IVN Flevoland. De boekingen voor Almeerse scholen lopen via Stad & Natuur.

Bezoek de boer in oktober en november!
In de maanden oktober en november zijn er speciale themaweken waar een boerderijles extra goed bij past. Zoals de Kinderboekenweek met het thema Gi-ga Groen! Ook de Dutch Foodweek en het Nationaal schoolontbijt zijn extra reden om een boerderijles te boeken in de komende 2 maanden.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op https://www.ivn.nl/provincies/flevoland/boerderijeducatie-flevoland/over-boerderijeducatie-flevoland