ALMERE - Vandaag hebben gedeputeerde Michiel Rijsberman en wethouder Hilde van Garderen in Almere hun hartslag gedoneerd aan het Nieuw Flevo Peil. Dit immersieve kunstwerk, een waterbron die wordt aangestuurd door de hartslagen van Flevolanders, is onderdeel van M. Het museum in wording wil met dit kunstwerk de Flevolanders en hun verhalen beter leren kennen en verzamelt door de hele provincie de hartslagen om het kunstwerk mee te voeden. Alle hartslagen samen vormen de gezamenlijke positieve energie van de Flevolanders waarmee de provincie tot ver boven de zeespiegel komt; het Nieuw Flevo Peil.


Kunstenaar Meike Ziegler, bedenker van het kunstwerk, nam de hartslagen van de bestuurders op en vroeg hen waar hun hart sneller van gaat kloppen.

Het antwoord van gedeputeerde Michiel Rijsberman op deze vraag luidt "Van kunst die je de wereld op een andere manier laat beleven dan dat je daarvoor deed" Hij voegde hieraan toe: "Met dit kunstwerk leren we de Flevolander echt kennen en ook wat hen enthousiast maakt. Zo kunnen we zorgen dat de plannen voor het nieuwe museum goed aansluiten bij de behoefte van de Flevolanders".

Hilde van Garderen, wethouder, gaf het volgende antwoord: "Van kunst en cultuur", om daaraan toe te voegen: "Ik ben echt liefhebber en bezoek meerdere keren per jaar wel een theatervoorstelling of een expositie in een museum en daar haal ik altijd zoveel energie uit. Ik vind het mooi om te zien dat er nu ook steeds meer kunst en cultuur te zien en te beleven is in Almere, dat verdient deze mooie stad ook! In het stadshart kan iedereen al steeds meer immersieve kunst beleven en het bruist van de activiteiten voor iedereen, daar gaat mijn hart sneller van kloppen".