ALMERE - Knutsel de zak van Sinterklaas in een handomdraai, Of maak je een kerstbal oh zo fraai? Op de Beestenbende of in het Klokhuis, Overal genieten de Almeerse kinderen van het feestgedruis.

Het laatste weekend dat Sinterklaas in Almere is, is het natuurlijk tijd om je klaar te maken. Dit kun je op zondag 1 december doen op twee locaties van Stad & Natuur. Kom naar Kinderboerderij de Beestenbende om een papieren opbergzak te versieren voor Sinterklaas of maak een kerstbal in het Klokhuis en geef deze bijvoorbeeld cadeau tijdens pakjesavond.

Bij Kinderboerderij de Beestenbende komt Leonie langs met witte papieren zakken. Deze zien er natuurlijk nog helemaal niet mooi uit. Aan de kinderen natuurlijk de taak om de zak prachtig te versieren. Misschien zet je je naam er wel op of teken je het schimmel van Sinterklaas. Je mag de zak gratis maken en meenemen naar huis. Kijk voor meer informatie op www.stadennatuur.nl.

In het Klokhuis komt Wanda met een gave techniekworkshop: maak je eigen kerstbal. Aan de slag met hout, een zaag en een vijl maak je een prachtige kerstbal. Als de vorm klaar is ga je de bal versieren met stiften en glitters. Maak je de bal voor jezelf of geef je deze cadeau op het heerlijke avondje met een mooi gedicht? Deze workshop kost €2,00 en kan gereserveerd worden via www.stadennatuur.nl.