ALMERE - Leraren basis- en voortgezet onderwijs gaan 6 november staken. Wil je toch iets leuks en leerzaams in de natuur beleven? Kom dan naar Stadslandgoed de Kemphaan in het Almeerderhout. Je kunt hier onder andere het Kabouterpad lopen, aan de slag als Hulpboswachter en ook is er een Herfst Speurtocht in het Almeerderhout.

Kabouterpad Almeerderhout
Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

Bij Buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

Gebied:Stadsbossen Almere Kind t/m 12 jaar: € 5.00 Leeftijd: 3 t/m 6 jaar Duur: 45 minuten Contact: Buitencentrum Almeerderhout T 036-5384416 Praktisch:
- Open tijdens openingstijden Buitencentrum Almeerderhout
- De knapzak en het kabouterboek voor sluitingstijd weer inleveren
- Prijs: plus € 10 borg (kan alleen contant betaald worden aan de balie)
- Betalen: contant en pin
- Reserveren is niet nodig
- Volwassenen gratis
- Kleed je op het weer en trek stevige schoenen of laarzen aan
- Toegankelijk voor mindervaliden
- Honden toegestaan, mits aangelijnd
- Vergeet je camera niet om mooie kaboutermomenten vast te leggen!
- Het Kabouterpad is ook leuk als verjaardagsfeestje of met je klas als schoolreisje. Mail voor informatie almeerderhout@staatsbosbeheer.nl

Hulpboswachter bij Buitencentrum Almeerderhout
Ben jij uit het goede boswachterhout gesneden? Een echte natuurvriend? Een boswachter in spe? Dan kan Boswachter Bart van Staatsbosbeheer bij Buitencentrum Almeerderhout jouw hulp gebruiken! Doe mee met deze ruige tocht voor stoere jongens en meiden.

Met het hulpboswachtershandboek en hulpboswachtersjas vol met gadgets ga je op pad. Boswachter Bart laat je in dit handboek zien welke zes stappen jij moet doen om de Boswachter Academie te halen.

Tijdens een stevige wandeling door de Stadsbossen van Almere leer je de natuur ontdekken. Maak kennis met de werkzaamheden van de boswachter en help hem zo een handje! Heb je alle opdrachten goed doorlopen? Bij terugkomst krijg je in het buitencentrum het diploma van de Boswachter Academie. Nu ben jij de extra paar ogen en oren in het veld.

Gebied:Stadsbossen Almere Kind t/m 12 jaar: € 5 Leeftijd: 6 t/m 10 jaar Duur: 2 uur Contact: Buitencentrum Almeerderhout T 036-5384416 of via almeerderhout@staatsbosbeheer.nl Praktisch: Borg rugzak: € 10. Deze activiteit doe je op eigen gelegenheid, binnen de openingstijden van het Buitencentrum. Per groepje leen je een rugzak met o.a. verrekijker, kompas, het hulpboswachtershandboek met opdrachten. Elke hulpboswachter krijgt een jasje en logboek, het logboek mag je houden. Trek stevige schoenen aan en kleed je op het weer.
Startpunt
Buitencentrum Almeerderhout
Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere


Herfst Speurtocht Almeerderhout
Kom met je kinderen naar Buitencentrum Almeerderhout voor een speurtocht door de Almeerse bossenLoop een route en verzamel met behulp van een zoekkaart herfstmaterialen.•Herfstpuzzeltocht: 22 sept t/m 21 dec €2.50

Gebied:Stadsbossen Almere Kind t/m 12 jaar: € 2,50 Leeftijd: 4 t/m 12 jaar Contact: Buitencentrum Almeerderhout 036-5384416 of via almeerderhout@staatsbosbeheer.nl, aanmelden is niet nodig
Praktisch:
- Meld je bij de balie van Buitencentrum Almeerderhout
- Trek stevige schoenen aan
- De tocht gaat over onverharde paden en is daarom niet toegankelijk voor mindervaliden
- Honden zijn niet toegestaan