ALMERE - Glaspoort begint begin volgend jaar met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen Sallandsekant, Veluwsekant en De Vaart I, II, en III. Hierbij worden bijna 650 ondernemers aangesloten op het netwerk van Glaspoort. De verwachting is dat de werkzaamheden in de zomer van 2024 zijn afgerond.

Bedrijven blijven bereikbaar

De ondernemers op bedrijventerrein Sallandsekant, net als de ondernemers op bedrijventerreinen Veluwsekant en De Vaart I, II en III krijgen een razendsnelle internetverbinding via het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Hierbij legt zij bijna 150 kilometer glasvezelkabels aan om de bijna 650 ondernemers op glasvezel aan te sluiten. Tijdens de aanleg zal de overlast tot een minimum beperkt worden, waarbij bedrijfspanden steeds bereikbaar blijven.

Vrijblijvende glasvezelaansluiting


Lokale ondernemers krijgen binnenkort een brief met informatie over de vrijblijvende aansluiting op het glasvezelnetwerk. De aanleg naar de bedrijfspanden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de panden is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Met de glasvezelaansluiting biedt Glaspoort ondernemers de mogelijkheid om zich voor te bereiden op digitale ontwikkelingen.

Over Glaspoort


Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met die joint venture versnelt zij de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelaansluiting. Wat Glaspoort betreft wordt glasvezel de standaard. Met glasvezel van Glaspoort is men klaar voor de toekomst.