ALMERE - Ninette Koning is een kunstenaar die met onorthodoxe materialen en ontwerpen in binnen- en buitenland menig beschouwer aangenaam verrast met haar werk. In beeldentuinen of in de vrije natuur maakt zij plaatsgebonden kunstwerken die een relatie met de betreffende plek aangaan. Kenmerkend voor haar werk is het grote gebaar en een vaak poëtische sfeer.

Hoe weinig is genoeg?
Het werk van Ninette heeft linken met het minimalisme, de 'zero-' en de 'nul-beweging'. Ze houdt enorm van de eenvoud, de kracht die daaruit kan spreken.Onderzoek, inhoud, bewustwording, materiaal en textuur zijn belangrijk in haar werk. Ze onderzoekt contrasten, een zoeken naar harmonie; wanneer wordt die saai, wanneer blijft het spannend? Ninette wil in haar werk graag alles zo minimaal mogelijk, less is more. Maar toch komt er altijd weer meer. Haar onderzoek gaat dan ook over waarom ze minder wil en over hoe weinig genoeg kan zijn. De grens tussen te weinig en genoeg en genoeg en te veel zal tijdens deze residentie naar duidelijk worden.

Ninette werkt graag met de elementen en haar directe omgeving als materiaal. Ze zal in het Atelier van StrandLAB zich laten inspireren door de rust, de weidsheid en de krachten van de natuurlijke elementen op het Almeerderstrand. Het aanwezige materiaal als zand, takken, zon, wind en water zal een onderdeel worden van haar materiaal.

Presentatie

Op zondag 5 en 12 september van 17.00-17.30 uur zal Ninette voor passanten, buurtbewoners en geïnteresseerden een korte lezing geven over haar onderzoek binnen deze residentie. Ze laat ook haar gemaakte werk zien.
Maria van Daalen, een Almeerse dichter waarmee ze al eerder heeft samengewerkt, zal gedurende Ninettes verblijf in het atelier een paar keer langskomen om een gedicht te maken over haar werkproces en het gemaakte werk van de residentieperiode. Dit gedicht draagt ze voor tijdens de presentatie.

Reserveren
Reserveer een plek voor de presentatie op 5 september via: https://strandlab.topplanning.nl/tickets/32/156/bestellen
Reserveer een plek voor de presentatie op 12 september via: https://strandlab.topplanning.nl/tickets/32/157/bestellen

Twaalf dagen lang een nieuwe expositie
Atelier StrandLAB is ook een expositieplek gedurende Ninettes residentie. Elke avond voor vertrek plaatst ze de gemaakte werken van die dag voor de ramen van het atelier. Zo is er elke dag gedurende de twaalf residentiedagen in de periode van 30 augustus tot en met 12 september een andere expositie te zien voor passanten bij het atelier van StrandLAB.