ALMERE - Tijdens de opening van Kinderboerderij den Uylpark in 2008 heeft de gemeente Almere een amberboom geplant op het terrein. Inmiddels is de boom uitgegroeid tot een volwassen formaat en duwden de wortels van de boom tegen de tegels. Daarom heeft de gemeente Almere er voor gezorgd dat de prachtige amberboom verplaatst is naar de weide, waar de boom verder kan groeien. Wethouder van Garderen was aanwezig en heeft samen met directeur/bestuurder Liesbeth Bronkhorst van Stichting Stad & Natuur Almere, volgens goed gebruik, een wens gedaan.

De amberboom is een prachtige boom die vooral in de herfst gekenmerkt wordt door de dieprode, gele en oranje bladeren. Op het terrein van de kinderboerderij zorgden wortels voor een scheve stoep en daardoor gevaarlijke situaties. Daarnaast groeide de kroon van de boom tegen het gebouw. Om verder te kunnen groeien was een nieuwe plek gewenst. De gemeente Almere vindt het belangrijk dat bomen, indien mogelijk, herplaatst worden. De amberboom, die geplant is bij de opening van de kinderboerderij in 2008, is daarom onder toeziend oog van wethouder van Garderen en directeur/bestuurder Liesbeth Bronkhorst verplaatst naar een aanliggende weide. Boogaart heeft de boom verplant door gebruik te maken van een grijper. Op deze manier wordt de boom in één keer verplaatst. Wethouder van Garderen mocht de laatste handeling verrichten en de boom in de grond plaatsen. De amberboom kan op zijn nieuwe plek verder uitgroeien en zal hier in de zomer zorgen voor extra schaduw voor de schapen.

Naar goed gebruik hebben van Garderen en Bronkhorst een muntje geplaatst onder de boom en een wens uitgebracht. Wethouder van Garderen “Ik wens deze boom een heel mooi en gezond leven, en dat wens ik ons Almeerders ook. Eigenlijk staat deze boom symbool voor ons.” Ook Liesbeth Bronkhorst van Stad & Natuur, waar kinderboerderij den Uylpark onderdeel van uitmaakt, bracht een wens uit: “Ik wens dat we weer heel snel met elkaar een heel mooi leven hebben en elkaar kunnen ontmoeten, en vooral ook voor alle kinderen van Almere”.

De kinderboerderij is helaas voorlopig nog gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar ook van buiten het hek is de boom al te bewonderen!