ALMERE - Op 25 mei vindt de tweede editie van de Dag van de Amateurkunst plaats. Van 12:00 tot 19:00 uur verwelkomt Corrosia het Almeerse publiek om te genieten van een gevarieerd programma van Almeerse amateurkunstenaars en gezelschappen. De toegang voor het evenement is gratis.

De Dag van de Amateurkunst, georganiseerd door Cultuurfonds Almere, is een viering van de rijke en gevarieerde amateurkunstscene in Almere. Het doel is om lokale amateurkunstenaars en gezelschappen een platform te bieden om hun artisticiteit te kunnen delen met het publiek.

Het programma omvat een breed scala aan artistieke optredens en activiteiten, waaronder koren, orkesten, dansgroepen, brassbands en spoken word-artiesten. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van inspirerende exposities en demonstraties van beeldend kunstenaars. Het gehele programma is te bekijken op www.amateurkunstalmere.nl

Een hoogtepunt van het evenement is de bekendmaking van de Vaandeldrager van de Almeerse Amateurkunst 2024/2025. Deze ereprijs wordt uitgereikt aan een gezelschap of kunstenaar die zich op positieve wijze heeft onderscheiden in de amateurkunstscene. De Vaandeldrager zal een jaar lang ambassadeur zijn voor de Almeerse Amateurkunst en ontvangt voor de invulling hiervan €1000,-. De huidige Vaandeldrager, Shantykoor Almere, zal om 15:15 uur het Vaandel overdragen aan de nieuwe Vaandeldrager. Wie dat wordt, is nog een verrassing.

De Dag van de Amateurkunst valt samen met diverse andere grote evenementen in Almere Haven, waaronder Muziek in de Haven, een biologische markt en de Dag van de Oude Muziek. Dit maakt 25 mei tot een dag vol culturele en artistieke belevingen, en biedt des te meer reden om een bezoek te brengen aan Almere Haven.