ALMERE – Op landgoed de Volder Staete bouwt Amado Zorg appartementen voor mensen met geheugenproblemen. De drie woonhuizen krijgen 3 verschillende en unieke namen. Voor deze woonhuizen is gekozen voor de namen: Ceder, Cypres en Olijf. De namen verwijzen naar 3 verschillende typen bomen met allen een eigen symbolische betekenis:

· Ceder - kwaliteit/veiligheid

· Cypres - Liefdevolle zorg/bewonersgericht

· Olijf - Vreedzaam samenleven/integriteit

Deze symbolisch betekenissen passen goed bij de bewoners van Amado Zorg. Ieder mens verdient een liefdevol ‘thuis’. De wens van de bewoners staat hierin centraal.

Winnaar prijsvraag

Tot 1 april konden belangstellenden een passende naam insturen. De winnende naam is uiteindelijk gekozen uit meer dan 125 inzendingen. Karlien en Hans Munneke uit Zeewolde zijn de prijswinnaars en ontvingen uit handen van de directie van Amado Zorg een streekpakket en een dinerbon.

Opening 1 juli 2024

De woonhuizen op De Volder Staete zijn op dit moment in aanbouw, 1 juli 2024 nemen de eerste bewoners hun intrek. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Meer informatie is te vinden via de website: www.amadozorg.nl/locaties/almere

NB: Op de afbeelding: v.l.n.r. Hans & Karlien Munneke(prijswinnaars), Marjon Haagsma(directie Amado Zorg)