ALMERE - Omdat op woensdag 17 maart de Nationale Boomfeestdag niet kon plaatsvinden hebben Staatsbosbeheer, Stad & Natuur en de gemeente Almere een alternatief bedacht. Wethouder Hilde van Garderen heeft donderdag vijf boompjes langsgebracht bij basisschool De Ichtus. Ook 13 andere scholen in Almere ontvangen deze week de boompjes.


Wethouder Hilde van Garderen over de Boomfeestdag: “Al sinds jaar en dag organiseren Staatsbosbeheer, Stad & Natuur en gemeente Almere samen de Nationale Boomfeestdag in Almere! Elk jaar planten we met leerlingen van een Almeerse basisschool een aantal bomen in een prachtig gebied. Vorig jaar kon het voor het eerst niet doorgaan vanwege corona en helaas ook dit jaar niet. Ik ben dan ook blij dat de partijen een leuk alternatief hebben bedacht, zodat we de leerlingen toch betrekken bij het belang van bomen in hun eigen woonomgeving. Hoe mooi zou het trouwens zijn om naast hun eigen woonomgeving ook hun schoolplein groener en minder “stenig” te maken met bomen, struiken en bijvoorbeeld gras. Dat is een ambitie waar ik ook aan werk.”

Almeerse basisscholen zijn opgeroepen om zich aan te melden de afgelopen periode. De 13 andere scholen die zich hebben aangemeld ontvangen in de week van 15 tot en met 25 maart vijf boompjes. De groepen 6 mogen zorgen voor een Esdoorn, Els, Berk, Beuk en een Eik. Dat kan door ze te planten in bijvoorbeeld de plantenbakken van school of in de tuin van school. Ze moeten na een half jaar weer makkelijk meegenomen kunnen worden naar de plantlocatie van de Boomfeestdag. De Boomfeestdag is verplaatst naar 10 november, tot die tijd verzorgen de leerlingen de boompjes. Op 10 november mogen een aantal leerlingen per school tijdens deze boomfeestdag de bomen komen planten op de plantlocatie in Almere. De eerste tien scholen die zich ingeschreven hebben, ontvangen een vochtsensor bij de levering van de bomen. Met een app kunnen ze vervolgens precies zien wanneer de boom water of andere verzorging nodig heeft!